Cred c-am devenit fan Alicia Vikander

Un nou episod al mini-serialului febleților mele de pe ecran este dedicat azi Aliciei, pe care în ultimul an am văzut-o în diverse filme, trecând de la "Ah, parcă am mai văzut-o pe asta" la "Ha, o știu pe ființa asta", apoi de la "Hm, tot tipa asta?" terminând cu "Băi, dar cine e actrița asta, de unde e și cu cine e cuplată?". Păi din Suedia e, dar acum locuiește în Londra și e iubita lui Michael Fassbender, asta ca să puteți dormi liniștiți la noapte. Cuplul de amorezi a tocmai a primit câte o nominalizare Oscar, dar despre ele vom vorbi zilele astea într-un alt articol.

Alicia mi-a dat lovitura de grație în ultima săptămână, răstimp în care am văzut-o în trei filme pe care vi le recomand. Toate de nota 7+.

  • Testament of Youth este bazat pe memoriile Verei Brittain din timpul WW1. Dacă vă plac filmele cu război și tot ce ține de Anglia în general filmul ăsta o să vă intre la fix. Alicia joacă adorabil, de altfel cred că este filmul în care mi-a plăcut cel mai mult.
  • The Danish Girl i-a adus prima nominalizare Oscar, chiar ieri adică, pentru rol secundar. Aici face cuplu cu un alt londonez, Eddie Redmayne, surprins într-un alt rol senzațional, pe măsura celui care i-a adus Oscarul anul trecut. Pe de altă parte aș vrea să-l văd pe acest palid gentleman și într-un rol mai puțin phisically disturbing, în care să nu se scălâmbăie ca un retardat. Ne-am prins, la asta e bun, hai să vedem și altceva. 
  • Ex Machina este un film foarte interesant despre inteligența artificială. Te face să-ți pui anumite întrebări și chiar să realizezi încotro se îndreaptă homo sapiens. Alicia a primit o nominalizare Golden Globe pentru rolul făcut aici. 

Revin în curând cu un nou articol din seria Muviz. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?