Friday, 15 January 2016

Cred c-am devenit fan Alicia Vikander

Un nou episod al mini-serialului febleților mele de pe ecran este dedicat azi Aliciei, pe care în ultimul an am văzut-o în diverse filme, trecând de la "Ah, parcă am mai văzut-o pe asta" la "Ha, o știu pe ființa asta", apoi de la "Hm, tot tipa asta?" terminând cu "Băi, dar cine e actrița asta, de unde e și cu cine e cuplată?". Păi din Suedia e, dar acum locuiește în Londra și e iubita lui Michael Fassbender, asta ca să puteți dormi liniștiți la noapte. Cuplul de amorezi a tocmai a primit câte o nominalizare Oscar, dar despre ele vom vorbi zilele astea într-un alt articol.

Alicia mi-a dat lovitura de grație în ultima săptămână, răstimp în care am văzut-o în trei filme pe care vi le recomand. Toate de nota 7+.

  • Testament of Youth este bazat pe memoriile Verei Brittain din timpul WW1. Dacă vă plac filmele cu război și tot ce ține de Anglia în general filmul ăsta o să vă intre la fix. Alicia joacă adorabil, de altfel cred că este filmul în care mi-a plăcut cel mai mult.
  • The Danish Girl i-a adus prima nominalizare Oscar, chiar ieri adică, pentru rol secundar. Aici face cuplu cu un alt londonez, Eddie Redmayne, surprins într-un alt rol senzațional, pe măsura celui care i-a adus Oscarul anul trecut. Pe de altă parte aș vrea să-l văd pe acest palid gentleman și într-un rol mai puțin phisically disturbing, în care să nu se scălâmbăie ca un retardat. Ne-am prins, la asta e bun, hai să vedem și altceva. 
  • Ex Machina este un film foarte interesant despre inteligența artificială. Te face să-ți pui anumite întrebări și chiar să realizezi încotro se îndreaptă homo sapiens. Alicia a primit o nominalizare Golden Globe pentru rolul făcut aici. 

Revin în curând cu un nou articol din seria Muviz.