Primul Crăciun la Londra

Iată că a venit și primul Crăciun petrecut de familia noastră departe de orașele natale Câmpina și Ploiești în aproape 40 de ani. Probleme? Deloc. A fost aproape perfect: inedit, condimentat cu toate cele, petrecut în mijlocul familiei, acasă în Crouch End, pe străzile și în târgurile de basm ale Londrei și excelent proporționat, combinând clasicul stil românesc cu cel britanic. Adică nu ne-au lipsit nici ciorba, sarmalele și țuica, dar nici curcanul, ză pudding, ză cranberry sauce & ză crackers și coronițele de hârtie. Dacă ar fi nins așa un pic, cât să se aștearnă un strat subțire pentru 2-3 zile, ar fi fost de-a dreptul brilliant, însă este atât de cald încât nu s-a pus problema zăpezii.

Pe lângă vizita la Winter Wonderland v-aș menționa și concertul de colinde de la catedrala St Paul's, la care am prins loc în primul rând pentru că am avut nervișori tari să așteptăm cuminți aproape două ore (a meritat în final) și acest Boxing Day care se pare că îi sa serios fața omologului Black Friday. Nu vă pot descrie ce a fost aseară pe Oxford Street (dacă în mod normal trec vreo 500.000 de umanoizi zilnic pe acolo, ieri cred că au fost în jur de 1.000.000). Ziceai că vine apocalipsa, I shit you not. Însă am reușit să-mi cumpăr niște chestii și să mă extrag din mulțimea exaltată în timp util, fără să fac o criză. Din Oxford am alunecat pe Regent Street, care este atât de frumoasă încât nu poate fi descrisă în cuvinte. Cel puțin cu o clasă peste Oxford Street, zic eu. De altfel consider acest bulevard ca fiind cel mai distins, mai frumos și mai emblematic din Londra. 

Habar nu am ce fac de Revelion și nu mă panichez în legătură cu asta. Aici nu prea se face mare tam tam de New Year's Eve. Probabil o să aterizez la vreun party într-un pub din Crouch End. Dragul meu sătuc a părut părăsit în ultimele două zile, pentru că multe localuri și practic toate magazinele erau închise.

Mai jos găsiți niște fotografii făcute zilele astea, cu diverse gadgets.


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"