Ziua în care România a arătat bine de la depărtare

Azi în Shoreditch. Am ieșit în pauza de masă, mi-am pornit netul pe telefon și în timp ce savuram un prânz turcesc am aflat că Ponta și-a dat demisia. Sincer să fiu nu mă așteptam la asta. Și m-am bucurat pentru că poporul ăsta a fost în stare (încă o dată) să dea jos un nemernic. Pentru prima dată în ultimul an nu m-a mai interesat ce scrie Evening Standard despre Londra, UK sau Premier League, ci am fost curios să citesc știrile din țară.

Nici nu contează de la ce a pornit mișcarea de stradă. Dar ceea ce contează acum este cum vom gestiona această situație, pe cine vom pune în loc și cât de repede îi vom taxa pe acești înlocuitori atunci când vor greși. Altfel ne întoarcem de unde am plecat. 

Îi admir sincer pe cei care au donat sânge și bani pentru victimele de la Colectiv și pe cei care au ieșit în stradă. Îi admir pe cei care au tăcut și au făcut. Pentru a schimba ceva nu este suficient să-ți pui o poză neagră la avatar.

P.S. Cred că pun de popcorn (deși mă voi mulțumi și cu o pungă de Doritos și un borcan de hot salsa) și mă uit la Antena 3 în seara asta, să văd acele jeguri cum se tăvălesc în chinuri după ce tocmai au pierdut încă o bătălie. Probabil știți că acel odios Mugur Ciuvică spunea aseară că în stradă au ieșit doar niște "rockeri băsiști".

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ridicolul forţos