E chiar așa o mare inginerie să bei whisky straight?

Se pare că da, deși nu înțeleg de ce. Whisky-ul este my drink of choice când ies într-un pub să mă distrez și nu doar să iau masa. Și-l beau întotdeauna straight, sau neat, adică fără gheață, apă sau cola, nu din snobism ci pentru că așa îmi place. Fără exagerare, peste tot unde merg și-mi comand asta stârnesc admirația celor din jur, fie că sunt colegi, fie că sunt femei sau barmani și indiferent de țară (mi se întâmpla și în România). Băi, dar care e faza, sunt singurul de pe planetă care bea whisky straight?

Am ieșit de câteva ori cu noii colegi și cum eram de fiecare dată singurul cu paharul de whisky în mână deveneam imediat centrul atenției. Ceilalți cu cocktails și bere. Eu bere nu prea beau în public decât vara când mi-e sete, în rest nu o prefer pentru că nu mă pilește ci doar mă trimite la budă să fac șușu din 10 în minute. Deci nu prea e fun. Bine, nici whisky-ul nu mă pilește (uneori duc două sau trei doubles, cu mențiunea că în Anglia unul single are vreo 35 de ml în loc de 50), dar îmi creează o stare de bine. Îmi comand de fiecare dată Jack Daniel's, deși cele mai mișto whiskies sunt cele din Scoția, dar astea sunt mai greu de găsit prin baruri. 

În orice caz, amigos, ați prins ideea: dacă vreți să arătați badass comandați-vă un whisky neat. Eh, serios acum, încercați-l așa doar din pură plăcere și vorbim după. 


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?