Muviz #350

Așa e omu' nostru: 10 luni nu dă pe la cinema deloc, apoi merge la film de 4 ori în 3 săptămâni. Aseară am fost să văd The Martian, ceea ce vă recomand și vouă.

pinterest.com
M-au surprins plăcut atât povestea, cât și umorul de calitate cu care este condimentat scenariul, dar mai ales faptul că acest S.F. nu pare a fi chiar prea S.F.: e drept că abia a fost lansat și e devreme să ne pronunțăm, dar netul nu s-a umplut de articole de genul "scientific inacuraccies" ca în cazul mult supraestimatului și hipsterescului Interstellar. Ba din contră; uite, vă puteți face o idee aici și aici. The Martian nu este nici pe departe atât de pretențios ca Interstellar și nu abundă în momente de parodie involuntară care-ți insultă inteligența. Imaginile sunt superbe de asemenea, așadar mergeți să-l vedeți la cinema, nu vă bateți joc de cinefilul din voi urmărindu-l la calitate bășită pe cine știe ce site cu filme. Nota 8.

Rămânem la categoria S.F. cu Terminator Genisys. Ce să zic? Același subiect fumat, contorsionat și ultrareciclat. Cred că în următorul Terminator îl vom vedea pe John Connor înviind și călătorind în timp pentru a se împreuna cu mă-sa, acuplare în urma căreia se va naște un mic terminator care va semăna cu Arnold (?!) Serios, chiar nu știu ce ar mai putea inventa. Filmul e amuzant pe alocuri, dar nu merită mai mult de un 6.

How to Make Love Like an Englishman este comedioara pe care am pomenit-o recent (da, aia cu Salma Hayek). Just another average romantic movie. Și vreau să specific că locuiesc în UK de 11 luni dar în tot timpul ăsta n-am auzit cuvântul "bloody" rostit de atâtea ori ca în filmul despre care vorbim (aviz scenariștilor: renunțați la clișeele despre britanici). Nota 6 cu indulgență.

Și pentru că se pare că devin tot mai pretențios cu filmele (așa cum sunt și cu femeile), iată două la care nu m-am putut uita. Știu știu, mă uit integral la tot felul de tâmpenii, dar renunț imediat la cele care sunt prea fade sau care nu se pot încadra nici măcar la categoria "it's so bad it's good". Prin urmare am abandonat rapid atât Tomorrowland (prea sefeloid și prea basm pentru gusturile mele), cât și Adult Beginners (atât de fad încât te-ar fi adormit și abia trezit din somn fiind și având o cafea tare la bord).

Vă recomand MovieDay, un app mișto pentru cinefilii pasionați: are countdown și notifies pentru lansările filmelor pe care le aștepți, synopsis, trailer, link către pagina IMDb a filmului și altele. Este probabil cel mai bun mod pentru a te organiza în privința filmelor pe care vrei să le vezi.

Închei cu un reminder adresat fanilor Homeland: vedeți că azi începe noul sezon.

P.S. Și-a revenit netul, astfel că acum pot descărca din nou câte un fișier de calitate pe noapte (4GB+), ca în vremurile bune. În acest moment am 18 filme pe listă, așa că ne auzim curând.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele