Muviz #349

Am fost la ArtHouse să văd Everest și bine am făcut. Este reconfortant să descoperi că unele filme despre care se vorbește în termeni laudativi nu sunt supraestimate. Filmul povestește cazul real din anul 1996 în care 8 alpiniști și-au pierdut viața pe cel mai înalt munte al planetei și reprezintă un spectacol din punct de vedere vizual.

movementmagazine.com
Însă acesta este doar unul din punctele forte ale filmului, pe lângă distribuția de excepție, soundtrack, lipsa siropului și a dramatizării excesive, felul în care sunt recreați anii '90 în cadrele non-Everest și, una peste alta, emoția creată. Un puștan aflat la vreo 4 scaune în dreapta mea a plâns cu lacrimi de crocodil la final. Everest este cât se poate de real: îi arată spectatorului de rând cât de crunte sunt condițiile atmosferice la o astfel de altitudine și cât de subită și macabră poate fi moartea atunci când, ca să cităm o replică din film, muntele are ultimul cuvânt. Nota 8 pentru film.  

Un alt film bun văzut recent este Time Out of Mind, cu un Richard Gere în rol de homeless pe străzile New York-ului. Sincer să fiu nu cred că l-am văzut vreodată într-un rol mai bun. Nota de pe IMDb pe care o are filmul mi se pare mult prea mică, eu îi acord un 7+.

Eh, după două recomandări am o serie de 4 filme care m-au făcut să-mi pierd vremea, ocupându-mi degeaba și prețioasă țeavă de net, extrem de gâtuită sărăcuța în ultima vreme. Pe scurt despre fiecare:

San Andreas. Absolut odios, plin de clișee și tras de păr în ultimul hal. Îmi plac aceste "disaster movies" în general și nu am pretenții de Oscar de la ele, dar ăsta parcă și-a propus să colecționeze toate șabloanele și tot cheese-ul din istorie. Nota 3. 

Jurassic World. Idem. Îi dau totuși nota 4 pentru că stă o leacă mai bine la capitolul efecte speciale. 

Hot Pursuit. Să fie clar: îmi place Reese Witherspoon de nu mai pot. Arată bine, este o actriță care a luat un Oscar și o prezență extrem de plăcută în social media, dar când o văd jucând în astfel de prostii rămân cu un gust amar. Cred că n-am rezistat mai mult de 15 minute înainte să șterg acest film.

Before We Go. Se dau orașul New York și un cuplu de amorezi sortiți să petreacă doar o noapte împreună? Sign me up! Dar nu, vai nu. Filmul ăsta, în ciuda premisei excelente pentru gusturile mele, m-a pierdut în primele 10 minute. Este scris și jucat prost. După alte 10 minute am renunțat să-l mai privesc. Nici măcar punga de Doritos și borcanul de Hot Salsa nu l-au făcut m-au gustos. 

Poftă mare! 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?