Muviz #345

Miracol: am reușit să mai descarc câteva filme (vreo 4 în ultima lună adică, atât de oribil îmi merge netul). Și am alte 16-17 pe țeavă. Ajunsesem într-atât de disperat încât eram gata să-mi încalc principiile și să mă uit la un film online, dar calitatea conexiunii nu mi-a permis. Bine măcar că aceste descărcări super scremute pe care am reușit să le fac într-un final au fost compensate de niște filme bunicele.

Far from the Madding Crowd, ajuns deja la a 5-a ecranizare, m-a făcut să-mi trec pe lista de citit romanul lui Thomas Hardy, al cărui titlu tradus ("Departe de lumea dezlănțuită") mi-a rămas cumva în memorie din copilărie. Filmul e foarte fain, singur lui bubă fiind repezeala cu care trece de la o scenă la alta, arzând parcă niște etape. Carey Mulligan și Matthias Schoenaerts (un actor care crește tot mai mult în ochii mei) joacă mișto. Nota 8.

Apropo de actori care devin tot mai mari, se dau Tom Hardy (vedeți să nu-l confundați cu celebrul romancier pomenit mai sus :-B) și Jake Gyllenhaal. Pe Tom l-am văzut ieri în Child 44, un film care începe ca un thriller de spionaj pentru a deveni apoi un thriller cu un serial killer. Aplauze pentru Tom și Noomi Rapace, însă filmului îi lipsește parcă ceva. Nota 7.

Southpaw poate rivaliza cu alte filme despre box celebre, cum ar fi Rocky sau Raging Bull, deși după primul sfert de oră filmul devine foarte previzibil. Pe Jake Gyllenhaal și Forest Whitaker îi paște câte o nominalizare Oscar pentru rolurile făcute în acest film. Nota 8.

Red Knot pleacă de la o premisă interesantă, dar este construit mult mai dramatic decât ar fi fost cazul. Nota 6.

Să sperăm că revin cu o nouă serie de filme până-n octombrie! :D

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?