Finsbury Park

În acest articol mă voi referi la cartierul cu acest nume și nu la parcul în sine pe care nu l-am vizitat încă. Aflat la 20 de minute de Crouch End, la intersecția a trei sectoare londoneze (Haringey, Islington și Hackney), Finsbury Park mi-a lăsat mereu impresia unui cartier muncitoresc și mai puțin a unui clasic sătuc londonez, dar cu toate astea este unul dintre preferatele mele. Am mai menționat cartierul de câteva ori pe blog pentru că trec zilnic pe aici pentru a lua metroul către centru. Ieri mi-a dat lovitura de grație prin minunatul pub The World's End, unde am văzut Manchester United - Liverpool pe un ecran uriaș în mijlocul unui decor cu tentă victoriană. Cum marți începe noul sezon Champions League cred că voi semna din nou condica.

John Lydon, lead singer-ul celebrei trupe punk Sex Pistols, precum și actrițele Kate Beckinsale, Emily Mortimer și Minnie Driver (o știți din Good Will Hunting) s-au născut în Finsbury Park. În ceea ce privește parcul în sine, mai mulți artiști mișto au concertat aici de-a lungul vremii, dintre care îi putem numi pe Bob Dylan, Morrissey, The Corrs, Sex Pistols, KISS, Oasis, Limp Bizkit și Rage Against the Machine. 

Dar mai bine lăsam imaginile să vorbească. Știu că pentru unii dintre voi Finsbury Park este doar unul dintre miile de cartiere britanice care par a fi toate la fel, însă credeți-mă pe cuvânt că ăsta are un șpuribus aparte. 


Acest individ (rasta?) avea niște pantaloni de pijama în cap. L-am pozat pe șest.
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"