ArtHouse: Cinematograful de buzunar din Crouch End

Recunosc rușinat: aseară am fost la cinema pentru prima dată în ultimele 10 luni. Dacă mă întrebi de ce nu am mai dat pe la cinema în general nu am nicio explicație pertinentă. La fel nu am o explicație nici pentru faptul că abia acum calc pragul acestui cinema în sine, de a cărui existență știam de mult. ArtHouse este unul dintre locurile perfecte pentru boemii din Crouch End; aici te poți bucura de concerte și de piese de teatru, nu doar de filme. În urmă cu câteva săptămâni am fost acolo să iau o gustare și o cafea și mi-a plăcut tare mult. Bine, e vreun loc din cartierul ăsta care să nu-mi placă? Nu prea.

cinematreasures.org
Am apreciat foarte mult cinema-ul pentru că este unul clasic, așa cum rar mai vezi în zilele noastre în care mai toate cinematografele sunt prin mall-uri. Este foarte cosy și are chiar și balcon, deși sincer să fiu când am intrat în local mă așteptam ca filmul să fie proiectat pe perete undeva într-o cameră mai mare. Nici vorbă, avem cinematograf în toată regula, chiar în spatele barului. Studiindu-i oferta am realizat că nu proiectează doar filme clasice (a se citi "vechi"), ci și ultimele apariții. Cu alte cuvinte are un plus față de multiplex, unde poți vedea doar filmele apărute în ultimele luni. Este atât de artsy încât în budă are un tablou din Godfather, cu Al Pacino și Marlon Brando și a ieșit pe primul loc într-un top al celor mai faine cinematografe londoneze, realizat de TimeOut. Mare treabă!

tumblr.com
Așadar am văzut Legend aseară, filmul pe care îl anunțam la Oscar de când a apărut trailer-ul. E foarte mișto, cu un Tom Hardy as dandy as it gets, într-un rol dublu de excepție. Londra anilor '60 este recreată la mare artă deși, între noi fie vorba, cred că a fost suficient să scoată din cadre doar reclamele noi de pe străzi și treaba a fost în mare parte rezolvată. Soundtrack-ul este și el de nota 10 și la final vreau s-o remarc pe Emily Browning, care m-a cucerit de la prima scenă. Nu doar că-i frumușică foc, însă chiar e o actriță bună. Dar pentru a fi un actor bun contează și filmul în care joci; e mai greu să strălucești într-un film prost, poate ăsta este și motivul pentru care nu o remarcasem în porcărioara numită Pompeii. Nota 8 pentru film.

Miercuri seară o să vin iar la ArtHouse pentru a-l  întâlni pe actorul Toby Jones, care va oferi o sesiune de Q&A despre noul său film. După interviu vedem și filmul. Pe domnul Jones l-am văzut recent în Wayward Pines, serial care m-a pierdut însă destul de repede, după cum vă spuneam. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?