Planeta are o nouă problemă spinoasă: Cecil the Lion

Ai auzit de leul Cecil? Nu se poate să nu te fi împiedicat de Cecil. Probabil că în ultimele zile și news feed-ul tău a fost la fel de bombardat ca și al meu. Cu Cecil. După cum ar spune Badea: frățioare, mai poți cu Cecil? Eu nu mai pot cu Cecil. Dar până la urmă cine paștele mă-sii e leul Cecil? Și de ce toată tevatura asta legată de un leu?

Răspunsul e simplu: omul mediocru se simte bine aderând la un grup care împărtășește aceleași idei și aceleași standarde elevate ca și el. Toată planeta jubilează că s-a dat liber la căsătoriile gay? Omul mediocru va jubila și el și-și va pune avatar colorat pe Facebook, ca să primească likes, adică aprecierea altora ca și el. La fel e și cu leul Cecil. Nici dracu' nu auzise de acest exemplar, dar acum toată planeta este oripilată că a fost vânat și ridică pumnul amenințător la adresa vânătorului american care l-a executat. Asta îi fute pe toți grija acum. Săracul leu Cecil. Dai bine când arăți că-ți pasă. Indignarea ta degajă noblețe. Ești un spirit elevat, prietenii îți vor da laic și tu te vei simți apreciat și chiar vei fi convins că poți schimba ceva numai din taste. Apoi te vei întoarce pe partea cealaltă și existența ta va fi exact la fel.

Exact așa stă treaba. Multă agitație pentru nimic. Menționez că nu susțin abuzurile de acest fel și consider că vânătoarea for fun este o prostie (să se audă până la Țiriac). Vânătoarea este necesară doar pentru hrană și pentru a menține balanța în ecosistem. De asemenea consider că dacă vânătorul a greșit trebuie cu siguranță sancționat. Dar toate astea nu au absolut nicio legătură cu existența majorității indignaților de pe net, fie că sunt simpli utilizatori sau reprezentanți ai unor instituții media. Moartea lui Cecil (mă amuză folosirea implicită a acestui nume, ca și cum toată planeta știa de mult cine este mamiferul ăsta *the fuck?!*) nu justifică nici pe departe petiții online gen "Justice for Cecil the iconic collared lion", hashtag-urile de tipul #JusticeForCecil sau #WalterPalmer (acesta din urmă fiind folosit de justițiarii tastaturii pentru a-l spurca și amenința la greu pe vânător) sau paginile Facebook cum ar fi asta. Astea-s preocupări de oameni fără preocupări. Iar asta este chiar o preocupare de umanoid deranjat serios la mansardă.

Așa că vă propun să uitați de leul Cecil și să faceți cunoștință cu micul leu Jack, mascota camerii mele din Crouch End, pe care am achiziționat-o acum câteva luni dintr-un magazin de pe Oxford Street. Nu-i așa că-i criminal?

#maidatilinplmpececil


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ridicolul forţos