Muviz #344

Rar am văzut ofertă de filme mai proastă ca în ultimele săptămâni. Asta o spune un cinefil amator care consumă fără probleme chiar și no-brainers, știți asta foarte bine, însă în ultimul timp cu greu am putut alege ceva de pe torente. Dar într-un fel nu-mi pare rău, pentru că de la o vreme Wi-Fi-ul moca de care beneficiez merge absolut odios: am nevoie de mai multe zile pentru a putea descărca un film, în timp ce înainte îl dădeam jos într-o singură noapte. În fine, până se remediază aspectele asta hai să vă spun ce-am mai văzut.

Suite Française. Când spui Michelle Williams (la fel de timidă ca personaj și la fel de bună ca actriță), Kristin Scott Thomas și acțiune setată în timpul WW2 obții o imagine foarte promițătoare, dar cumva filmul n-a reușit să mă impresioneze. Nota 7 cu indulgență.

Lila & Eve m-a convins încă o dată ce actriță minunată și expresivă este această Viola Davis. Și nici J-Lo nu joacă prost. Filmul este însă destul de subțire și primește tot un 7 cu indulgență.

True Story este chiar un true story pe bune, însă nu era rău dacă ar fi fost un pic mai elaborat. O să vi se pară ciudat să-l vedeți pe Jonah Hill într-un rol atât de serios. James Franco se prezintă binișor, în timp ce Felicity Jones face un rol discret. Nota 7.

Ok. Sigur ați mai auzit povestea asta: merg niște unii cu cortul în pădure și sunt vânați de o lighioană malefică. Ultra fumată, așa-i? Cu toate astea Backcountry te ține nițel cu sufletul la gură și singura scenă în care ursulache ăla mănâncă pe cineva este foarte disturbing (însă filmată cam prost din punct de vedere tehnic). Nota 6, ceea ce pentru un thriller cu accente horror înseamnă mai mult decât decent.

Vreau să punctez și la capitolul seriale una alta. Am văzut primul episod din Mr Selfridge. Știți cum am aflat de existența acestui serial? Chiar de la faimosul magazin Selfridges de pe Oxford Street, pentru că un poster cu Jeremy Piven în rolul fondatorului tronează chiar acolo. Din păcate nu găsesc prea ușor episoadele astea pe net așa că nu știu dacă voi urmări cursiv serialul. Însă orice film sau serial care prezintă Londra din epoci îndepărtate îmi intră foarte bine acum.

Sunt și două seriale m-au pierdut total. Mă refer în primul rând la True Detective, care după episodul 3 m-a făcut să mă întreb de ce mă mai uit la așa ceva atâta vreme cât nu m-a impresionat cu nimic, nu m-a făcut să empatizez cu nimeni și e construit pe o poveste greoaie și neinteresantă. Fiți sinceri, n-ați înțeles nimic din el. Al doilea serial care m-a pierdut iremediabil este Wayward Pines, pentru că a devenit mult prea forțat, frizând deja insulta la adresa inteligențelor medii spre modeste. Cred că nu-mi rămâne decât să aștept noul sezon Homeland, care debutează peste două luni.

Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?