Tipic românesc: După fiecare concert vorbim doar despre organizare

Dar muzica în sine? Show-ul? E drept, nici nu mă așteptam la altceva: netul începe să se umple de critici legate de organizarea mizerabilă de care a avut parte concertul Robbie Williams de la București. Toată lumea vorbește despre cât de căcat a fost organizarea. Uite niște exemple, aici și aici. Sunt sigur că a fost așa. Cum dracului s-ar putea organiza un eveniment în România? Doar lamentabil, altă variantă nu este. Bă, dar eu după ce vin de la un concert vorbesc despre spectacolul în sine în primul rând și scriu doar câteva rânduri despre cum a fost organizat evenimentul. Uite iar niște exemple, aici și aici

Prin urmare cei care nu au fost la concert cu greu pot citi un adevărat review al prestației artistului. Românașul e pus pe înjurat organizatorii, în rest îți poate spune că concertul a fost "foarte tare, frate", eventual și "incendiar", acesta fiind epitetul pe care îl folosește în mod invariabil media din România când se referă la un concert. Chiar rămâi cu senzația că românul merge la concerte doar pentru a testa abilitățile organizatorice ale unora și nu pentru a savura un spectacol. Altfel de ce ar scrie și vorbi numai pe tema asta?

robbiewilliams.com
Despre Robbie numai de bine, după cum spuneam și aseară pe Facebook: mi-a plăcut și mie într-o vreme, dar dacă mă pui să-ți zic un titlu de piesă scoasă de el în ultimii 12 ani nu știu nici măcar unul. Cred că nici el nu prea știe, din moment ce și-a botezat actualul turneu după un hit scos în 1997. Ce faci când nu mai ai nimic de spus în muzică și ești la pământ din punct de vedere creativ? Scoți de la naftalină vechi concepte, teme și hituri și pleci cu ele la drum. Fața asta de clown a lui Robbie e similară ideii "U2 și inocența", adică "nu știm ce dracului să mai compunem, dar nu-i bai, reciclăm aceleași idei mai vechi și totul e perfect dacă încă umplem sălile".

Pe scurt, Robbie Williams a devenit deja un greatest hits ambulant care merge acum în vizită la amărâții pe care nu-i băga în seamă când era cu adevărat relevant în muzică. Și dacă o să ai impulsul să mă înjuri pentru că n-am fost la concert și nu știu de fapt cât de tare a fost și ce mare artist e Robbie, află că exact asta vreau de la tine: înjură-mă și fă-mi naibii un review adevărat, fie el și succint, al acestui nenorocit de concert! Pentru ca astfel să mă înjuri cu argumente, nu de alta.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele