Se creează tot mai multe precedente periculoase cu gheii

Nu trece zi în care să nu citesc sau să văd ceva din universul ghei. Tocmai am fost la Barclays să încasez un cec și am remarcat pe perete tablourile unor "angajați model", ceva cu pride & shit, având pe fundal curcubeul. Un fel de "poponarii anului" la cronica de perete. Dar știrea zilei pare a fi asta: proprietarii unei brutării din State au fost amendați cu 135.000 $ pentru că au refuzat să facă un nenorocit de tort de nuntă pentru un cuplu lesbo. Motivul? Le-ar fi cauzat acelor gagici "emotional suffering".

Și acuma mă întreb și eu unele chestii:

  • Nu ar fi normal ca proprietarul unei afaceri să aibă dreptul să refuze orice client, indiferent de motiv, și chiar fără a motiva acest refuz? Pune-te în locul lui pentru un moment, chit că nu ai afacerea ta.
  • Zburdalnicele însurățele nu ar prefera oare să fie servite de niște oameni care nu au prejudecăți în privința lor? De ce să insiste? Pentru ce să facă scandal?
  • Nu dăm naștere deja unor precedente periculoase și nu alunecăm cumva din discriminare într-o prea mare mediatizare a acestor cupluri ghei? Nu credeți că există riscul să ajungem ca în faza cu negrii, pe care nu poți să-i înjuri fără să primești eticheta de rasist?
  • Nu a devenit cumva cool acest gheism răsunător cu care toată lumea face paradă în ultima vreme și, mai grav chiar, o unealtă pentru a stoarce bani de la fraieri?
  • Nu realizează oare acești ghei și ai lor dezghețați la minte susținători că toată emfaza asta nu face decât să accentueze homofobia și prejudecățile, nicidecum să le suprime? Nu ar fi mai decent ca fiecare să și-o tragă cu cine poftește, ba chiar să ia în căsătorie respectivul partener, fără sunet de fanfare?

Primul șef pe care l-am avut aici în Anglia este ghei. Nu s-a dat niciodată la mine, n-a făcut nicio glumă pe temă și nu a făcut paradă cu asta. Și nu s-a comportat niciodată ca o pizdă afectată. Chiar mi-am propus să merg să-l revăd în curând. Ați prins ideea?

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele