Referrer Spam

Ce mai e și drăcia asta? Am aflat pe propria piele în ultimele săptămâni sau, ca să zic așa, pe propriul skin al blogului, care-mi este afectat la greu de acest rahat. Referrer spam-ul este reprezentat de niște roboței care-ți accesează articolele, făcându-ți trafic la greu, în ideea următoare: tu, posesor de blog, îi vezi în pagina de statistici și dai click pe referrer, adică pe site-ul de unde au venit. Astfel acel site își face reclamă, iar traficul tău super umflat este fake, pentru că nu ai fost vizitat de umanoizi, ci de niște viermi virtuali.

Dacă ești un simplu cititor al blogului meu acest articol nu ar trebui să te intereseze pentru că genul ăsta de spam nu te afectează. Scriu în primul rând pentru alți bloggeri, ca să afle cum stă treaba. Din câte am cercetat am ajuns la concluzia că este destul de alambicat să blochezi referrer spam-ul. Aruncați și voi un ochi aici. În orice caz, în afară de a-ți da peste cap statisticile blogului acești viermi nu-ți produc alte pagube. Ei practic nu virusează blogul în sine și implicit nici pe ai săi vizitatori. Însă produc o varză totală în Google Analytics și astfel nu mai știi practic ce pagini au fost vizitate de umanoizi, care dintre ele au stârnit interes și așa mai departe.

Vedeți widget-ul din dreapta pe care scrie HIP ARTICLES? În mod normal acolo trebuie să apară cele mai accesate 5 articole din ultimele 7 zile. Este un widget care se actualizează aproape instant, însă acum arată doar articolele spamate de roboți și implicit este lipsit total de acuratețe. Să nu mai zic că trei dintre articolele pe care le-am publicat în ultima lună se află deja pe locurile 3, 4 și 5 în topul celor mai accesate din istoria blogului. Deci da, e o bălărie totală. Noroc că folosesc și StatCounter și din câte văd statisticile oferite de acest site nu sunt afectate de păcătosul referrer spam.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele