Muviz #343

Despre indieni numai de bine, după cum spuneam recent (:-&), așa că hai să vorbim și despre câteva filme cu și despre oamenii ăștia. Pentru că respectivele pelicule nu-s chiar rele și nu au aer de Bollywood, doamne ferește.

The Second Best Exotic Marigold Hotel este cel puțin la fel de reușit ca primul (despre care am povestit aici). Dacă nu știți despre ce e vorba vizionați-le la pachet. Actori faini, cinematografie excelentă, umor reușit pe alocuri. Nota 7+.

Dabba (aka The Lunchbox) ne prezintă o poveste inedită și pusă reușit în scenă. Finalul nu e siropos, aplauze pentru asta. Pe el îl știți din Slumdog Millionaire și Life of Pi, pe ea din ultimul sezon Homeland. Nota 7+.

Dacă am spus Exotic Marigold și Slumdog, am spus practic Dev Patel. Gagiul e londonez și a fost client al farmaciei în care lucrez, după cum se laudă colegii mei. L-am văzut și în The Road Within, dar filmul ăsta e cam nevrotic pentru gusturile mele. Nota 6.

5 Flights Up pleca de la o premisă promițătoare (actori buni, plot ofertant, decor new-yorkez), dar nu m-a prea impresionat. Nota 6. Și nu vă mai minunați când dați peste data lansării; filmele astea sunt deja pe torente, la calitate foarte bună.

La Insurgent (sequel pentru Divergent) n-am rezistat decât vreo 20 de minute. Puteți sări și voi peste el.

La final, o întrebare: care-i faza cu acești Șerlocși care ne invadează în ultima vreme? Sunt deja prea mulți și asta nu face decât să știrbească originalitatea personajului. Robert Downey Jr. a fost Sherlock în urmă cu câțiva ani, Benedict Cumberbatch e Sherlock în serialul cu poveste adaptată timpurilor moderne (ba mai nou apare și o variantă setată în epoca originală), iar un alt Sherlock, cel mai bătrân dintre toți, tocmai a apărut pe piață. Și ăștia-s doar cei peste care am dat eu, mi-e teamă că mai sunt și alții. Nu-i prea mult?

Weeekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele