Adiós, noble San Iker

Legendarul portar Iker Casillas tocmai a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că s-a transferat la FC Porto, el părăsind astfel Real Madrid după 25 de ani. San Iker nu a motivat decizia și a izbucnit în plâns în timpul anunțului pe care-l citea de pe o foaie. Nu pot să nu remarc încă o dată diferențele dintre coloșii FC Barcelona și Real Madrid, plecând de la promovarea puștilor de la propria academie, la politica de transferuri, la alegerea antrenorilor, la infatuarea arătată în toate mediile și, iată, la felul în care aceste cluburi se despart de jucători legendari (vezi exemplele Xavi, respectiv Raul și, mai nou, Iker Casillas).

Urmează o listă lungă de recorduri, ca în cazul oricărui jucător inegalabil. Cine nu are răbdare să le citească poate sări la ultimul paragraf. Iker a fost desemnat de 5 ori consecutiv cel mai bun portar din lume (fapt unic), a câștigat cu Real Madrid de 5 ori Campionatul Spaniei, de două ori Cupa Spaniei, de 4 ori Supercupa Spaniei, de 3 ori UEFA Champions League (este portarul cu cele mai multe apariții din istoria acestei competiții), de două ori Supercupa Europei, o dată Cupa Intercontinentală și o dată Campionatul Mondial al Cluburilor. Cu naționala Spaniei, al cărei record de selecții îl deține, a câștigat Cupa Mondială și Campionatul European de două ori. Majoritatea acestor trofee au fost obținute din postura de căpitan de echipă. 

Alături toate aceste recorduri absolut senzaționale, mie îmi rămân pe retină acest sărut (Spania tocmai câștigase titlul mondial, iar prietena lui Iker îi lua un interviu) și acest gest de mare nobil (Iker ruga arbitrii să pună capăt finalei Euro 2012, pentru a nu umili Italia). Ele ni-l prezintă pe omul Iker Casillas, pur și simplu.

N-am fost niciodată fan Real Madrid, dar voi avea întotdeauna un respect enorm pentru acest fotbalist.


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)