Suportați un clișeu? A triumfat fotbalul.

Am văzut finala Champions League de aseară într-un pub aflat vis-à-vis de faimoasa British Library, alături de 7 italieni. Asta nu m-a împiedicat să urlu extaziat la primele două goluri date de catalani (lecții de fotbal și lucru în echipă: construcție și contraatac). A fost un meci foarte frumos cu un deznodământ așteptat de toată lumea. Era clar de ceva vreme că această fabuloasă echipă va deveni din nou campioană europeană.

Îi spusesem bunului meu prieten Alex, alături de care chibițez toate meciurile, că Barça o să bată cu 3-0 sau cu 3-1 și am nimerit-o. N-am nimerit-o însă atunci când credeam că actuala generație a acestui club nu v-a mai câștiga niciodată un astfel de trofeu. Mă bucur tare mult că m-am înșelat și aplaud foarte frumoasa echipă torineză, care a pierdut mai mult decât decent aseară. Cu doar câteva mici excepții am urmărit numai mari jucători și mari nobili pe teren și asta nu poate decât să ne încânte. 

FC Barcelona câștigă astfel a 4-a ediție UEFA Champions League din ultimele 10 și devine campioană europeană pentru a 5-a oară în ultimii 24 de ani. Nu trebuie să caut în statistici pentru a mă convinge că niciun alt club nu a mai reușit performanța asta. Mai mult decât atât, Barça devine prima echipă europeană care realizează de două ori The Treble (campionat, cupă, UCL) și asta în doar 6 ani. Când Steaua îi bătea pe catalani la Sevilla, aceștia încă tânjeau după prima lor Cupă a Campionilor Europeni. Au progresat binișor de atunci.

fcbarcelona.com

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite