Muviz #341

campxraymovie.blogspot.com
Am iertat-o de mult pe Kristen Stewart pentru că a jucat în porcărioara aia siropoasă cu vampiri. Asta pentru că a făcut destule roluri remarcabile între timp. Ultimul este cel din Camp X-Ray, unul dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut anul ăsta.

El ne amintește că deși războiul aduce ură între nații, rase și religii, mai presus de orice rămâne pura conexiune umană la nivel individual, posibilă oriunde și oricum. Nota 8 pentru film și 9+ pentru Kristen, pe care recent am remarcat-o într-un poster prin Londra, într-o reclamă foarte mișto la Chanel. O fi ea lesbo, dar îmi place tare mult tipa.

Apropo de Londra, o bună parte din The Gunman este trasă aici, iar restul prin Barcelona. Destul de inedit să-l vezi pe Sean Penn într-un astfel de rol, care i s-ar potrivi mai degrabă lui Liam Neeson. Acțiunea este foarte mișto, dar subiectul subțire. Javier Bardem face un alt rol trecător și din păcate începe să ne obișnuiască în felul ăsta. Nota 7 cu indulgență.

Uitați-vă la Manglehorn doar dacă sunteți mari fani Pacino, altfel vă paște riscul unui plictis crunt. Rolul maestrului este total diferit de cel făcut în filmul despre care v-am vorbit săptămâna trecută. Nota 7.

Woman in Gold este un film bun. Caz real, Helen Mirren la înălțime ca întotdeauna și Viena din plin, pentru călătorii din voi. Nota 7. Daniel Brühl joacă atât în acest film cât și în pierderea de vreme numită The Face of an Angel, pe care nici prezența lui Kate Beckinsale și minunata Italie nu-l pot salva cât de cât. Este făcut prost, fără noimă. Nota 5.

Închei cu două filme la care nu am putut să mă uit. Mad Max: Fury Road este un no-brainer insultător, ajuns deja în topul IMDb all time (gizăs craist). Păcat de Tom Hardy, dar n-am rezistat decât 10 minute. Pasionatul cinefil CTP a fost însă marcat de mizeria asta. Cine știe, probabil că de când scrie numai despre muierile din tenis, igorând total masculii, unele funcții încep să-l trădeze.

Welcome to Me are potențial satiric (apropo de cum gustă gloata imbecilă orice îi bagă pe gât televizorul), dar este prea ciudățel pentru răbdarea mea. Kristen Wiig nu joacă deloc rău, însă pe la jumătatea filmului am renunțat.

Uite așa, am început cu o Kristen și am terminat cu alta. Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite