It Follows. It Sucks.

M-am prins. E clar. Am deja toate ingredientele pentru a crea ceea ce hipsterii vor numi imediat un film cult, un clasic, o capodoperă. Așadar notați:

Acțiunea trebuie să fie lentă. Foarte lentă. Dialogurile cât mai sumare. Pauzele cât mai lungi între fraze (ca să ai timp să gândești profund și să te scufunzi în abis, desigur). Scenele nu trebuie să se lege între ele. Multe nu trebuie să aibă nicio noimă și nicio relevanță. Soundtrack-ul trebuie să fie cât mai bizar. Și accentul retro cât mai pregnant. Eventual bagi și niște citate din Dostoievski și totul e perfect.

Cam atât. Așa obții o bășină plictisitoare pe care mulți pretențioși o vor numi film cult, clasic, masterpiece și alte rahaturi de gen. Doar pentru că e altfel și creierul lor le spune "Filmul ăsta e diferit și nu o să-i placă oricui, dar tu vrei să pari inteligent și să te desprinzi de gloata mediocră, așa că doar tu și alți mari isteți ca tine veți detecta genialitatea acestei opere de artă".

shu-media.co.uk
Cam despre asta este vorba cu acest It Follows, care geme de cronici extaziate. Prost film, cristoase dumnezeule. Pe lângă faptul că e prost la nivel general, se vrea și horror și nici măcar horror nu prea este. Am rezistat eroic până la final, întrebându-mă dacă nu cumva filmul e făcut de Malick. Din păcate nu l-a făcut Malick, asta însemnând că există și alții ca el.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Mă deranjează