Beți apă cât cuprinde

Pentru că apa-i udă și organismul are nevoie de apă ca de aer. Da, astea-s platitudini alese în mod ironic, dar adevărul este că foarte multă lume uită să se hidrateze corespunzător și asta făceam și eu până în urmă cu vreo 2-3 luni. De atunci am devenit mult mai atent, îmi iau întotdeauna o sticlă de apă de un litru la muncă, pe care o consum complet până se termină programul și, mai mult decât atât, dimineața pe stomacul gol și seara înainte de culcare beau câte un pahar cu apă. Rezultatele deja se văd.

Mi-au dispărut ușoarele dureri de cap care mă apucau uneori după-amiaza, pielea nu mai mi se usucă, nu mă mai constip și, una peste alta, mă simt mult mai fresh. Așa că vă sfătuiesc și pe voi să beți cât mai multă apă, chiar și atunci când nu vă este sete. Asta era și greșeala mea de altfel: dacă nu mi se usca gura și nu aveam senzația de sete îmi erau de ajuns cafelele, berile, laptele și supele. Uitam pur și simplu că trebuie să beau apă. 

Ați auzit vreodată de cineva care s-a îmbolnăvit pentru că a băut prea multă apă? Nici nu veți auzi. Lucrez într-o farmacie și mai prind una alta din zbor când farmaciștii discută cu clienții. De multe ori i-am auzit sfătuindu-i să bea cât mai multă apă, fie că sunt constipați, fie că au diaree, fie că au dureri de cap și altele. 

Iau foarte rar pastile și de fiecare dată când nu mă simt ok caut să văd dacă îmi sunt satisfăcute nevoile primare. Sunt odihnit? Sunt hidratat? Sunt mâncat? Am suficient aer în camera în care mă aflu? Odată ce ai trecut toate lucrurile astea în revistă poți remedia problema rapid și natural.

Citiți și articolul ăsta pentru a realiza câte probleme poate cauza deshidratarea. E posibil să vi se aprindă unele beculețe.  

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite