The Londoner #68

Adică de prin metropolă adunate:

 • Dacă până acum mă declaram mulțumit de vremea de pe aici și vă anunțam că folosesc umbrela mai rar decât în România, în ultima săptămână am cam fost scos din minți de frigul nefiresc pentru luna mai și de vântul care te ia pe sus. Încep să-mi aduc aminte de avertizarea unor londoneze cu ștate mai vechi, care-mi spuneam că voi regreta vremea din țară abia odată cu venirea verii. Rămâne de văzut!
 • În plină iarnă se întuneca foarte devreme, mai devreme ca în România. Acum însă se întunecă deja foarte târziu. În aprilie era lumină chiar și în jur de 8.30 seara.
 • Femeile de pe aici sunt foarte înalte. Multe îmi pot scuipa semințe în cap, deși nu sunt chiar un piticot. E și o parte bună în treaba asta: cu cât sunt mai înalte cu atât au picioarele mai lungi.
 • Cum te prinzi că londonezul e în pauză? Îl vezi sprijinit de o clădire, butonând telefonul și fumând (rollies, cam în 50% din cazuri). 
 • Un coleg mi-a făcut ieri cadou un bilet la loterie. Ghici ce? Chiar am câștigat: 6,20 £. Am fost ca în bancul ăsta pe care vi l-am zis mai demult. 
 • Dacă vreți să mai citiți una alta despre boemul meu cartier, intrați aici.  
 • Se construiește și se renovează foarte mult în Londra. E de ajuns să mergi pe stradă la întâmplare căscând gura și realizezi expansiunea în care se află acest oraș.
 • Tot la bile negre aș menționa și faptul că am intrat în două localuri din fițoasa zonă Mayfair în care nu erau bude pentru clienți. Adică mânânci și bei, dar un șușu nu poți să faci. Și te enervezi, mai ales dacă tocmai ăsta era unul dintre motivele pentru care ai intrat în acel local (eu umblu mult în zonă în timpul programului de lucru și din când în când tre' să mă opresc la standuri ca tot omu').
 • Nu se întâmplă doar în țări din lumea a 3-a, ci și în capitala UK: la bufetul spitalului St Thomas' am văzut doi șoricei care mișunau printre mese. Cu toate astea: 
 • Vreți ceva și despre alegeri? La capitolul ăsta vă dezamăgesc. Nu am urmărit dezbaterile și în general nu prea sunt la curent cu politica de pe aici. Știu doar că a ieșit tot Cameron și sper să fie mai indulgent cu imigranții. M-a mirat însă destul de mult faptul că nu a existat afișaj electoral pe străzi. Absolut deloc. Toată campania s-a dus la TV și prin ziare.
 • În schimb Sanda Nicola știe mult mai multe despre alegeri, doar a venit aici să transmită pentru Digi24. M-am bucurat foarte tare s-o revăd, ocazie cu care l-am cunoscut și pe domnul Christian Mititelu, invitatul ei pentru unele live-uri. Chiar a fost o plăcere. I-am tras în poză pe amândoi, după cum puteți vedea mai jos. 5 ani au trecut de când îmi lansam cartea la Cluj împreună cu Sanda și nici prin cap nu-mi trecea atunci că ne vom vedea la un moment dat și la Londra.

Hai c-o vară blândă peste metropolă!


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"