The Londoner #66

Adică de prin metropolă adunate:
 
 • Începem cu o glumă auzită la un client. "You don't like London weather? Wait 5 minutes!" Între noi fie vorba, vremea e superbă de mai multe zile încoace și Londra arată minunat în soarele primăverii. Singura problemă este vântul, cu toate astea parcurile sunt pline și lumea calcă iarba la greu, nu doar o fumează.
 • Vremea frumoasă scoate poporul din pubs. Adică oamenii stau efectiv pe trotuar, fie la mese sau de multe ori în picioare cu băuturile în mână. Când vezi de departe un astfel de pub ai senzația că acolo se vinde ultimul iPhone sau că s-a blocat vreo gură de metrou. "Ce dracu' fac ăia care au blocat trotuarul acolo?" Nu fac nimic, doar se simt bine.
 • Îmi place să ofer indicații celor care nu se descurcă prin centru. E o chestie copilărească asumată: londonezul "care știe" le explică și altora. Te face să te simți din filmul ăsta. Am învățat foarte bine zona Mayfair, în care fac multe deplasări pentru job.
 • Observ destul de multe cupluri interracial (nu doar black/white) și consider asta un lucru bun, ba chiar sexy. De ce ar exista bariere? Lumea devine tot mai mică într-o metropolă mare.
 • Zile în șir, dacă nu chiar săptămâni, nu ating nicio bancnotă, având portofelul practic gol. Te poți descurca fără probleme doar cu cardul. Sunt foarte puține locurile în care e musai să plătești cash.
 • Locuitorii Londrei, în marea lor masă, sunt oameni foarte faini și foarte calmi. Am remarcat că nu mai am aproape deloc impulsuri criminale la adresa diverșilor necunoscuți (nici măcar cu mascatele despre care am vorbit recent, ele nu mă enervează la modul ăla), așa cum aveam foarte des în România. Lumea e politicoasă și te lasă în plata ta fără să te deranjeze sau să te polueze în vreun fel. Specia cocalarului agasant este mult mai ponderată aici.
 • Râdeam că trenurile au întârzieri în România din pricina șinelor care se dilată din cauza căldurii? Ei bine, se întâmplă și în Anglia, ladies & gents. Ba chiar mai grav: aici au fost întârzieri la numai 23°C! 
 • Știați ce-i un bank holiday? Nu mă refer la piesa Stereophonics. Am aflat eu recent ce reprezintă și deși teoretic te bucuri de o scurtă vacanță, dacă ești plătit în funcție de cât lucrezi nu prea îți pică bine. Iar băncile închise când tu ai cecuri de încasat nu-s o fericire. Primul bank holiday pe care l-am prins aici a fost de Paște, al doilea va avea loc în prima zi de luni din mai.
 • M-am convins pe pielea mea (de data asta în calitate de client) de ce restaurantele turcești au un asemenea succes. Mănânc relativ des la Sumak din Crouch End și nu este nevoie să comand decât un aperitiv și felul principal, pe lângă astea primind din partea casei următoarele: o lipie care ți se topește în gură, două tipuri de sosuri, o salată de vară și una de murături, ceai turcesc și rahat. Pe scurt: mănânci până crăpi cu nici 15 £.
 • Londra este cel mai "Instagrammed city in the world". Contribui și eu la asta cu pagina personală, pe care în ultima vreme am postat imagini din câteva superbe grădini "dintre blocuri". Unele sunt publice, altele private, la acestea din urmă având acces doar rezidenții zonei respective.
 • Toate bune și frumoase cum le zic eu aici pe blog despre metropola asta care mi-a intrat pe sub piele (fără să înfloresc absolut nimic, vă asigur), dar momentan nu profit de nici măcar un procent din câte are ea de oferit. O luăm ușor să nu amețim.  

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele