Nu vrei copii? Relax, ești ok.

Este absolut firesc (ba chiar și logic din unele puncte de vedere) să nu-ți dorești copii. Acest articol din The Guardian m-a făcut să abordez în sfârșit această temă. Eu unul nu-mi doresc copii. Sau, ca să fiu exact, în niciun caz în acest moment. Habar n-am ce va fi în viitor, orice este posibil, dar acum nu am câtuși de puțin instincte paterne, consider mai toți copiii obositori și enervanți și, mai presus de toate astea, abia am grijă de mine însumi, așadar cum naiba să mă gândesc la urmași?

Îmi este tare bine fără un pruncalete de care să fiu responsabil și nu mă văd renunțând la această libertate prea curând. Departe de mine gândul de a contesta extraordinara experiență pe care o ai ca părinte și sunt absolut sigur că foarte puțini părinți regretă că au făcut acest pas, dar astea nu sunt argumente suficiente pentru a mă înhăma la așa ceva. Puțin îmi pasă de ce crede lumea, de stereotipurile sociale, de cum voi fi un moș singur care nu va avea cu cine să se bucure de Crăciun și alte prostii din astea. La bătrânețe oricum vei avea regrete, orice ai face (sau nu ai face) în timpul vieții, așa că o să mă stresez atunci pe temă, nu acum. Vorba aia, I can't wait to not have kids.

În lumea de azi, suprapopulată, atât de grăbită și de alambicată, mi se pare mai firesc să nu-ți dorești un copil decât să faci unul. Și nu voi fi niciodată de acord cu acele compromisuri la care se pretează unii părinți, fie că aduc pe lume un copil nedorit pentru că ori nu s-au protejat, ori nu au vrut să facă avort, fie că se căsătoresc (sau rămân căsătoriți) doar de dragul copilului și așa mai departe. N-am absolut nimic împotriva acelora care-și doresc și care fac copii. Ba sunt total de acord și cu ideea părintelui singur, însă responsabil pentru copilul căruia i-a dat naștere, mai ales că nimeni n-a reușit să-mi explice de ce e importantă căsătoria. Dar trebuie să cădem de acord asupra faptului că nu oricine este făcut pentru a fi un părinte adecvat.

Fă un copil doar dacă asta simți, indiferent ce spun alții că trebuie să faci. Și asigură-te că ai ce să-i oferi, atât material cât și din celelalte puncte de vedere. Altfel, a avea un copil reprezintă doar un gest iresponsabil și egoist dar, felicitări, ai putea spune astfel c-ai intrat "în rândul lumii"!

În continuare vă invit să citiți acest articol care spune practic orice aș mai fi adăugat eu la acest subiect. Este scris de o femeie de 42 de ani și sunt 100% de acord cu punctele ei de vedere. Vreți și opinia uneia cu două decenii mai tânără? Iat-o aici. Toate sunt articole recente. 

"“You can’t know what you are missing until you are on the other side.” Well, I don’t know what it feels like to bungee jump either, yet people don’t try to convince me to hurl myself into a canyon. Besides, I might be able to jump once and then decide that it isn’t for me. With having children this obviously isn’t an option."

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)