Băutura nu te face mai cool, dar este uncool să nu bei deloc

Printre multele prejudecăți pe care le am se găsește și asta: când dau peste o persoană care nu bea deloc am brusc senzația că e ceva în neregulă cu ea. Și de regulă nu mă înșel, pentru că se dovedește într-un final că respectiva ființă este fadă și cam speriată de bombe. O pussy, mai pe englezește.

Luni seara, când ieșeam de la muncă, șeful meu mi-a mărturisit într-un anume context că el nu bea niciodată. "I don't drink. I once tried to have a beer but didn't like it. But I drink water!". Noh, când auziți o astfel de declarație voi ce părere vă faceți despre persoana respectivă? O priviți cu admirație pentru stilul de viață sănătos, sobru și controlat? Sau o compătimiți, râdeți pe sub mustăți și deja vă căutați prin buzunare eticheta cu FREAK pe care să i-o lipiți pe frunte? Eu știam deja că actualul șef este unul dintre cei mai plați oameni pe care i-am întâlnit vreodată, lipsit de orice urmă de sare și piper, chiar nu mai aveam nevoie de o altă confirmare. Dar iată c-am avut-o.

Pe asta cu "Nu-mi place băutura" nu o înțeleg mai deloc. Dintre atâtea tipuri de băuturi, mai tari sau mai ușoare, dintre atâtea arome și gusturi, tu n-ai găsit nimic pe gustul tău. Mergi să socializezi cu prietenii, mergi la o aniversare sau la un party și bei doar apă plată și suc, devenind practic cel care sparge gașca și care inevitabil este ușor (sau mai mult) marginalizat.

Cât de virginală e treaba asta? De ce oare se tem acești oameni? Nu-i pune nimeni să se îmbete (de altfel oamenii beți sunt oribili), dar o bere, un pahar de vin, un cocktail, un Jack Daniels (fără cola, cocalarilor) sunt oricând binevenite. De ce trebuie să vorbim doar în extreme așadar? Vinul consumat cu măsură are chiar proprietăți terapeutice și, în general vorbind, o gură de alcool te dezinhibă și te face să te simți mai bine. Exceptând cazul în care ești alcoolic, te-ai lăsat și prin urmare trebuie să te abții total de la băutură, a refuza să bei pentru că, nu știu, alcoolul face rău (?) sau pentru că nu-ți place nimic alcoolic (!) denotă limitare și nimic altceva.

Niciodată nu am fost atât de pilit încât să nu mai știu de mine. Am un punct în care mă opresc, pur și simplu nu mai e fun de la momentul ăla încolo. Și întotdeauna mă pot controla. Îmi plac oamenii din aceeași categorie, anume cei care știu să se distreze în jurul unor sticle și pahare cu diverse beverages, fără a-și bate însă joc de ei înșiși și fără a-i deranja pe alții.

Să fim bine înțeleși: nu e nimic cool în a bea și cu atât mai puțin în a face asta la modul teribilist. Cool e să te simți bine cu tine și cu cei din jur și să nu-ți impui limite aiurea. Citiți și asta.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)