Am învățat The Dying of the Light fără chitară

Nu-i mare brânză, un chitarist (fie el și amator) poate învăța instant o melodie și fără a se atinge de chitară, pentru ca apoi s-o cânte direct cap-coadă odată ce are instrumentul în mână. Obsesia mea din ultima săptămână, melodia The Dying of the Light de pe proaspătul album al lui Noel Gallagher, e o piesă simplă, compusă din doar 4 acorduri. Din câte am văzut însă pe net toate cover-urile sunt lipsite de acuratețe așa că dacă vreți s-o cântați exact cum o face Noel notați acordurile pe care el le folosește.

Capo 3rd fret and then:

Em: 022000
D6add9/F#: 200200
Cmaj7/G: 332000
Asus2/E: 002200

Verse & chorus: Em  /  D6add9/F#  /  Cmaj7/G  /  D6add9/F#

Bridge: Asus2/E  /  Cmaj7/G  /  D6add9/F#  /  Asus2/E  /  Cmaj7/G (cu o mică variație înaintea celui de-al doilea refren în varianta de studio, vă prindeți voi)

Asta-i toată șmecheria. Simplu, nu? Denumirile acordurilor arată mai fioros însă ele se prind foarte ușor pe grif. Greșeala pe care o fac cei care au pus acordurile pe net sau trag covers este că ei cântă piesa asta în stilul Wonderwall, ținând în permanență primele două coarde fixate la tasta 3 și obținând astfel acorduri de septimă, suspendate sau adăugate, gen Em7, Dsus4 sau Cadd9. Nu-i bai, sună bine și așa, dar nu se captează adevăratul feeling al melodiei. Noel o cântă în open chords și asta se pliază perfect pe sentimentul nostalgic degajat de versuri.

Prin urmare cântați voi piesa asta și pentru mine, dragi chitariști, pentru că de 3 luni n-am mai pus mâna pe jucăria mea preferată (am avut alte priorități și încă nu am adus-o pe Jess la Londra). Aici puteți urmări un interviu recent cu Noel, una dintre părțile mele preferate fiind momentul în care punctează cu "I don't give a shit" faptul că nu-l interesează ce vor fi copiii lui când se vor face mari și că cel mai bine pentru ei este să-și trăiască viața și să decidă singuri la un moment dat ce doresc să facă cu ea. Vorba aia, there'd be no time for getting old when we are young.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Pentru cei isterizați de noul virus