Se face muzică bună în Crouch End

De 4 luni locuiesc la vreo 50 de metri de The Church Studios și abia acum mi-a picat fisa. Se face că în urmă cu vreo 30 și ceva de ani Dave Stewart de la Eurythmics a transformat o biserică din Crouch End în studio de înregistrări și aici avea să prindă viață o bună bucată a celebrului album Sweet Dreams. Muzicianul povestește cum a dus-o pe Annie Lennox în The Queens (v-am mai pomenit pub-ul ăsta) la primul lor date (aveau să rămână împreună vreo 5 ani) și ce au însemnat anii petrecuți aici în Crouch End.

Detalii găsiți aici, este foarte fain articolul. Ineditele studiouri aveau să fie folosite apoi de artiști ca Bob Dylan, Radiohead, Elvis Costello și U2 (o parte din ultimul lor album a fost înregistrată aici; noh, asta nu e chiar muzică bună, dar să zicem).

În Crouch End există și The Konk Studios, loc în care au înregistrat trupe cum ar fi Depeche Mode, Bee Gees, Manic Street Preachers și Blur. Iată câteva poze cu biserica pe care le-am tras chiar azi, când intrigat fiind am ieșit din casă în șlapi și-n chiloți cu camera la gât pentru a studia mai bine zona. Eram ca-n scena aia din Beavis & Butt-head, când cei doi bat la ușa unui bus deținut de o trupă și întreabă "Huh huh, is there anyone, like, cool in there...?".

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"