Probleme tehnice: la aeronavă sau la mansardă?

brisbanetimes.com.au
Ultimele știri ne informează că avionul prăbușit zilele trecute în Alpi a fost sabotat de către copilotul sinucigaș. Din motive pe care probabil nu le vom afla niciodată băiatul ăsta s-a supărat pe viață și pe lume și în loc să ia un pumn de pastile sau să se arunce în fața trenului a decis că e mai cool să omoare vreo 150 de oameni odată cu el.

Nu este primul caz de acest gen, iată aici o listă la care e posibil să adăugăm cândva și misteriosul zbor MH370. Din punctul meu de vedere o primă dezbatere ar fi asta: te simți cumva ușurat aflând că nu o problemă tehnică și nici măcar o greșeală de pilotaj ar fi doborât avionul, ci profund bolnava decizie sinucigașă a unui pilot? 

Pe moment eu aș avea tendința să spun că da. Stăteam însă mai devreme la un chat cu mama și ei i se părea mai grav faptul că un pilot prăbușește un avion și nu alte circumstanțe care nu țin de acțiunile deliberate. Așadar din punct de vedere al siguranței pe care o simți când te urci într-un avion ce te poate tulbura mai rău: ideea că aeronavele astea nu sunt echipate perfect și că reviziile ar putea să nu fie efectuate corect (sau deloc) sau faptul că există neșansa să dai peste un pilot cu probleme grave la cap?

Ce te neliniștește în primul rând? Ce nefăcută din asta are cea mai mare probabilitate să se întâmple?

Doi la mână, o fi oare posibil ca în cazul în care băieților de la Lufthansa le-a scăpat ceva la ultima revizie s-o dea acum pe pilotul scelerat pentru a scăpa basma curată?

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"