Noel Gallagher: Chasing Yesterday

Aseară am descoperit două chestii foarte mișto. Prima este Spotify, de care știam de mult timp, însă nu-mi făcusem cont până acum (am impresia că din România nici nu poți). Eh, odată ajuns pe Spotify am scormonit pe la new releases și am aflat că Noel Gallagher și a sa trupă High Flying Birds au mai scos un album. Cum discul de debut nu prea îmi plăcuse, am început să ascult noul material destul de sceptic. Primele două trei piese m-au lăsat rece și de data asta, însă apoi totul s-a schimbat brusc, de la "meh" la "wow". 

Și uite așa am făcut cunoștință cu un album introspectiv, bântuitor și melancolic, al cărui sound este în deplină concordanță cu titlul său. High Flying Birds sună diferit de Oasis și ăsta este un lucru foarte bun, care atestă încă o dată creativitatea lui Noel. Trec printr-o acută fază Oasis (despre care probabil că voi povesti mai multe în curând) și acest album mi-a intrat la marele fix. Singura asemănare aș spune că poate fi întâlnită la Lock All the Doors, un minunat rocker de care acest disc avea mare nevoie și care m-a făcut să mă întreb cum ar fi sunat cântat de Liam. Piesa aduce cu Morning Glory însă nu-i absolut niciun bai în asta. Chitarele sună minunat pe tot parcursul acestui album, pe care vi-l recomand cap-coadă fără prea multe nominalizări individuale, în ideea de vă lăsa surprinși de ce veți descoperi în cadrul său.   

Trebuie să vă spun totuși care-i piesa care-mi place cel mai mult. Azi-noapte am ascultat-o la infinit, alături de o bere și câteva rollies, în timp ce de la geam observam cum lumea petrece în minunatul meu Crouch End și gândurile îmi zburau libere în mai multe direcții. Parcă era fix din filmul ăsta, ca loc și moment. Nici acustic nu sună deloc rău, dar degustați totuși varianta originală. Este absolut minunată și o consider printre cele mai bune pe care le-am ascultat în ultimii mulți ani.

Cred că-i timpul să-mi aduc chitara din România.
"I was told
The streets were paved with gold
And there'd be no time for getting old when we were young
It's alright
If you dance with me tonight
We'll fight the dying of the light and we'll catch the sun
"Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)