Muviz #326

Încep cu A Most Violent Year, un film cu parfum de Oscar, care a primit însă doar o nominalizare Golden Globes. Jessica Chastain este fără îndoială una dintre cele mai bune actrițe ale momentului, iar Oscar Isaac reprezintă deja o confirmare. Îi stă bine în rol dandy. Filmul nu este atât de violent precum titlul ar lăsa de înțeles. Nota 7+.

Jessica & Reese via elle.com
Wild este un film interesant despre un caz real petrecut recent. Reese Witherspoon merită nominalizarea Oscar. V-am mai zis parcă, urmăriți-o în social media, este o prezență autentică și încântătoare. Spre deosebire de prostănacul din Into the Wild, personajul întruchipat de Reese nu moare în pustiu. Thumbs up. Nota 7 pentru film.

Kidnapping Mr. Heineken.  Avem aici alt caz real, intrat în istorie pentru că a reprezentat la acea vreme răpirea pentru care infractorii au înfășcat cea mai mare recompensă. Filmul este tras la Amsterdam și îi are în distribuție pe Sir Anthony Hopkins (în stilul său trademark), Jim Sturgess și Sam Worthington. Nota 7.

What We Did on Our Holiday. Din filmul ăsta am reținut doar două chestii, ambele legate de Rosamund Pike: femeia asta este realmente superbă și poate juca succesiv în două filme total diferite (celălalt fiind Gone Girl). Ăsta e o porcărioară. Nici măcar faptul că se pleacă din Londra și se ajunge prin Scoția nu m-a atins. Nota 5.

Vreți să-l vedeți pe bătrânul maestru Al Pacino jucând într-un film realizat ca o piesă de teatru despre teatru? Uitați-vă la The Humbling, deși este cam monoton. Eu credeam că nu rezist până la final. Nota 6 cu indulgență.

La Inherent Vice chiar că n-am rezistat însă. Dumnezeule, ce film greoi și lipsit de sens! Nici măcar de dragul lui Joaquin Phoenix nu m-am uitat până la capăt. Ar fi cazul să joace și el în mai multe filme "normale". Se aude, Joaquin?

Pop some corn.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Mă deranjează