De la smog la eclipsă

La ora la care voi citiți rânduri eu sunt în drum spre muncă, în plină eclipsă venită imediat după norul de smog care a lovit Londra ieri. Zice-se că 85% din Soare va fi acoperit în jur de 9.30, adică exact atunci când intru la metrou la Finsbury Park. Va fi interesant chiar dacă vor fi nori, pentru că oricum se întunecă. Norii nu fac decât să împiedice vizionarea eclipsei propriu-zise și cu ocazia asta ești protejat de pericolele la care ai fi expus holbându-te la cer. 

Apropo, așa-i că vi se face părul măciucă atunci când realizați că au trecut aproape 16 ani de la eclipsa din august 1999 pe care v-o amintiți ca ieri? 16 ani, amigos. De atunci am mai dat 16 ture în jurul Soarelui de pe grăuntele ăsta cu puțin pământ și mai multă apă, pierdut prin infinitul Univers.

În orice caz, o importantă felie a planetei pe care viețuim, din Insulele Faroe și UK către Continent, nordul Africii, Asiei și Oceanul Arctic, își amintește azi un adevăr banal însă totodată vital, de care ar trebui să ținem cont mai des. Uite, băieții ăștia din Țara Galilor (acolo se vede bine eclipsa cică) l-au pus într-o melodie:


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?