Bărbatul nebărbierit

Așa cum nu înțeleg de ce cravata te face om serios, la fel nu pricep de ce firele de păr crescute pe față te fac om neserios. Ambele concepții reprezintă pentru mine doar niște clișee sociale. Eu (și foarte multe femei, facem pariu) consider chiar mai cool un mascul nebărbierit decât unul proaspăt ras.

E drept că nu oricărui bărbat îi stă bine cu niște țepi pe față. Dar nu despre cât de bine îi stă fiecăruia vorbesc eu acum, ci despre aspectul neîngrijit pe care, vezi doamne, îl degajă bărboșii. De ce e musai să n-ai păr facial pentru a te prezenta elegant? Dracu' știe.

Mă bărbieresc o dată la 3 zile și asta numai pentru că la muncă trebuie să apar "îngrijit". Șeful meu, un campion mondial al fixiștilor și crispaților, are întotdeauna o problemă dacă apar neras la muncă, deși am un coleg care poartă barbă în toată regula și un altul care are în permanență un stubble de vreo 5 zile pe care doar și-l tunde. Ei sunt ok, doar eu par a avea o problemă. În rest obișnuiam să mă rad o dată la 5 zile, din niște motive foarte simple:
  • lene
  • nu consider că e cazul s-o fac mai des (nici ca simplu look, nici ca să dau bine în societate)
  • riscul iritațiilor scade semnificativ
  • când sunt clean shaved arăt ca un puber
Este cineva pe aici care are o problemă cu bărbații nebărbieriți? Se acceptă doar contestațiile venite din partea femeilor care se irită ușor (la propriu)!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)