The Orbit

Luni m-am plimbat prin Queen Elizabeth Olympic Park, locul care în urmă cu doi ani și jumătate a reprezentat nucleul Jocurilor Olimpice de la Londra. Cum sunt fascinat atât de clădiri înalte cât și de stadioane, combinația The Orbit - Olympic Stadium nici că putea fi mai nimerită. Această abstractă construcție realizată de către băieții de la ArcelorMittal (contestată de multe publicații londoneze la acea vreme) se vrea, după cum spune și Wiki, un turn rămas ca amintire Londrei în urma Olimpiadei din 2012.

The Orbit oferă priveliști minunate, așa că mă interesează mai puțin că nu este prea ofertant ca aspect. Are două observation decks și îți dă posibilitatea să cobori prin exterior până la nivelul solului (asta dacă te țin țurloaiele și nu te ia răul de înălțime - eu n-am avut nici pe dracu', spre surprinderea mea). De acolo de sus vezi interiorul Stadionului Olimpic exact așa cum în copilărie te suiai în pom să tragi cu ochiul peste gard la un meci de fotbal al băieților mari. Stadionul nu se vizitează, pentru că momentan este în plin proces de transformare. Va deveni în curând o arenă multifuncțională și totodată noul fief al echipei de fotbal West Ham, care-și părăsește actuala arenă după mai bine de 100 de ani.

Costă 15 pounds vizitarea The Orbit, dar poți opta pentru un bilet valabil un an, la aceiași bani (ceea ce am și făcut, poate o să fiu ghid pentru alții anu' ăsta). Dacă vă pasionează mai multe despre The Orbit și Parcul Olimpic intrați pe link-urile de mai sus și veți găsi orice informație doriți. Site-ul oficial al structurii care arată ca "o catastrofică ciocnire între două macarale", ca să citez Daily Mail sau "Godzilla of public art", după cum spunea The Times, poate fi accesat aici.

Am făcut poze din The Orbit și prin parc, desigur, așa că le înșir mai jos. "Decât" vreo 30, frumoase și colorate. În imaginile cu mine puteți vedea la orizont Canary Wharf, pe care eu mereu îl voi numi "micul Chicago". Și un fapt divers: zgârie-norii care se zăresc în imaginile 4 și 10 se află la nu mai puțin de 10 km distanță.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"