Muviz #322

Voi începe cu Still Alice, că tot sunt Oscarurile la noapte. Julianne Moore este nominalizată pentru rolul principal, dar nu va câștiga din simplul motiv că alte filme au avut o mai bună rețetă de marketing. Mi-au plăcut acest film și Julianne deopotrivă, ca întotdeauna. Ah, același lucru îl pot spune despre Kristen Stewart (slavă domnului că nu m-am uitat la rahatul ăla cu vampiri). Nota 7+.

Serena poate fi privit ca finalul unei trilogii: este deja a 3-a oară în ultimii 2 ani când Bradley Cooper și Jennifer Lawrence joacă împreună. Au tras și câteva scene de sex de data asta. Păi deja se cunosc bine, ce naiba, era cazul. Dar pe galezul Rhys Ifans din Notting Hill îl mai țineți minte? Filmul nu e rău, dar nici nu te trimite în extaz. Îi acord un 6+.

I-am învățat pe părinții mei cum stă treaba cu torentele și astfel au ajuns să vadă mai multe filme ca mine, prin urmare deja primesc recomandări de la ei. În această categorie intră John Doe: Vigilante, un film care poate naște dezbateri interesante despre cât de vinovat este (din punct de vedere legal, moral etc.) un justițiar care omoară infractori. Ideea filmului este foarte bună (nu și 100% originală), dar realizarea lasă un pic de dorit. Nota 6+.

Tot în zona "idei cu potențial, realizare slabă" avem și Grizzly, care mai mult de un 5 nu poate primi, în ciuda distribuției relativ decente. Scenariul și efectele lasă mult de dorit.

The Rewrite a reprezentat o surpriză foarte plăcută. Uite, asta da comedie bună, fără siropuri inutile. Hugh Grant a cam îmbătrânit, însă face un rol bun, plin de sarcasm. Marisa Tomei este din nou atât de adorabilă încât nu-mi pot imagina un rol în care să fie deprimată sau personaj negativ. Ființa asta pur și simplu emană numai vibrații pozitive. Și pe J.K. Simmons îl privesc deja cu alți ochi după ce l-am văzut în Whiplash. Conform zvonurilor are asigurat Oscarul pentru acel rol secundar. Nota 7 pentru The Rewrite.

Am încercat să văd Blind și Accidental Love, fără succes în ambele cazuri. Primul film poate fi interesant pentru unii (atenție, nu e atât de erotic pe cât lasă să se înțeleagă afișul), în timp ce al doilea este cu siguranță prost și n-are sens să vă pierdeți vremea cu el (Jessica Biel și Jake Gyllenhaal m-au dezamăgit prin simpla lor prezență în porcărioara asta).

Mă lasă cam rece premiile Oscar de anul ăsta (pentru prima dată după mulți ani), așa că nu cred că le voi mai dedica un articol ca de obicei.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite