Muviz #321

finalreel.co.uk
Hai să începem cu Whiplash, filmul cu 5 nominalizări Oscar. A reprezentat o surpriză plăcută pentru mine și cred că îl poate savura oricine, nu doar un music junkie. Puștiul Miles Teller și mai ales veteranul J.K. Simmons joacă excelent. Păcat că finalul e cam abrupt. Nota 7+.

Nu prea am înțeles de ce Leviathan are o nominalizare Oscar pentru cel mai bun film străin și nici de ce este atât de bine văzut prin reviews. Actorii joacă foarte bine și cam atât. Filmul nu pare a avea un plot. E genul ăla de film care s-ar putea încheia oricând fără să te lase cu impresia că ai pierdut prea multe. Nota 6.

Big Eyes mi-a plăcut mai mult decât mă așteptam și încep să cred că Amy Adams este una dintre cele mai bune actrițe ale momentului, deși e specialistă mai ales în roluri de timidă notorie. Face o echipă interesantă cu Christoph Waltz. Nota 7.

Pe domnul Waltz l-am văzut zilele astea și în Horrible Bosses 2. Parcă n-am mai râs ca la primul, dar să spunem că reprezintă un sequel decent. Dacă Hollywood-ul ar renunța la glumițele porno la care râd doar adolescenții ar fi și mai bine. Nota 6.

Încheiem cu două no-brainers pe care vă recomand să le săriți. Primul este Wild Card cu Jason Statham. În afară de vreo 2-3 scene de acțiune interesant filmate, filmul este un absolut zero. Ai impresia că scenariul a fost scris într-un minut pe un șervețel, la o beție. Nota 4 cu indulgență.

Al doilea no-brainer este Dying of the Light cu Nicolas Cage. Am avut de multe ori impulsul de a renunța să-l urmăresc până la final, însă am rezistat pentru amuzament și din puțină curiozitate bolnavă. Multe scene sunt trase la București, cu actori care vorbesc prost în română. La un moment dat veți vedea o scenă filmată pe Calea Victoriei în timp ce filmul titrează "Ferentari, Bucharest". Prea tare. Se pare că Joe a reprezentat într-adevăr o excepție pentru Cage. Între timp a revenit la filmele de doi lei. Sau de nota 4.

Încă nu am văzut American Sniper și nici Exodus: Gods and Kings, pentru că aștept să apară la calitate bună, dar înțeleg că ambele-s proaste.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite