Muviz #320

Am un program atât de încărcat la noul job încât acum văd filmele ca pe seriale: am nevoie de mai multe seri pentru a termina un singur film. Iată ce am mai vizionat în ultima vreme.

Taken 3 a constituit o dezamăgire destul de mare. Scenariu slabisim, ca al unui film de acțiune de duzină, cu multe scene forțate sau date pe repede. Nota 5. Apoi am văzut-o pe Maggie Grace și în We'll Never Have Paris, o comedioară tot nota 5, exact cât are acum pe IMDb.

Stați așa. Foxcatcher e filmul ăla cu 5 nominalizări Oscar al cărui afiș apare în prostie pe busurile din Londra, unde e prezentat ca o capodoperă? Să-mi fut una. În cazul în care aveați de gând să-l vedeți nu vă pierdeți vremea. Rar am văzut un caz atât de stupid pus chiar și mai stupid pe ecran. Finalul filmului este atât de sec încât îți vine să-ți dai palme. Da, este un caz real, dar trebuia elaborat acest final. Dacă nu citești pe Wikipedia cum a stat treaba chiar nu înțelegi nimic. Rolurile făcute de Steve Carell și Channing Tatum (care joacă încruntat tot filmul, ca o ceafă lată retardată supărată pe lume și pe cosmos), sunt atât de inepte încât mai că-s disturbing. Cred că și eu prestam mai bine decât ei. Nota 4. Este un an cu multe filme proaste sau cel mult mediocre care se bat la premiile Oscar, e clar.

Little Accidents e un film bunicel, în care feblețea mea Elizabeth Banks îmi arată încă o dată că nu e o actriță mare, dar tot adorabilă rămâne. Subiectul este interesant. Nota 7.

collider.com
Kill the Messenger mi-a plăcut destul de mult, pentru cum e realizat, jucat și mai ales pentru foarte interesantul (și realul) caz prezentat. M-am regăsit oarecum în el ca blogger, deși aici se vorbește despre jurnalism. Este probabil filmul în care l-am admirat cel mai mult pe Jeremy Renner dintre cele în care l-am văzut jucând până acum. Nota 7. Ah, mai e ceva. De fapt cineva: Rosemarie DeWitt. Asta da femeie. Există femei obișnuite și femei cum este Rosemarie, care emană inteligență și erotism fără să-ți dai seama cum o fac și fără a se forța în sensul ăsta.

Încheiem cu încă o comedioară, dacă vă place Parisul (sau Kristin Scott Thomas): My Old Lady. Nota 6.

Duminică faină!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite