Între Grosvenor Square și Hyde Park

Cam pe aici se află farmacia în care lucrez, prilej pentru mine de a-mi savura lunch break-ul fie în Grosvenor Square (un parc aflat chiar în fața ambasadei USA, la două minute de mine), fie în Hyde Park (undeva la 5 minute distanță) sau în Brown Hart Gardens, o terasă suspendată cu o istorie interesantă, pierdută printre "blocurile" cărămizii, nicidecum gri, aflată și ea la vreo două minute de farmacie. Desigur, există și varianta s-o apuc pe Oxford Street să-mi iau de-ale gurii, în cazul în care nu vin cu pachețel de acasă.

Strada cu farmacia se intersectează la nord cu Oxford Street, transformându-se practic apoi în faimoasa Baker Street, anume strada pe care "locuiește" Sherlock Holmes și totodată locul în care s-a tras un film mișto, The Bank Job (vi l-am recomandat la vremea lui, dar o mai fac o dată). Oricum ai da-o și oriunde te-ai duce, zona este minunată. Zilnic fac câteva errands și e perfect. Simt mult mai bine adevăratul vibe al Londrei lucrând în centru, comparativ cu joburile anterioare de prin nord. Călătoresc câteva stații cu bus-ul și 6 cu metroul (5+1, schimb ruta la Oxford Circus), dar cu toate astea fac doar 35-40 de minute din Crouch End până la serviciu. Clienții sunt alții, munca e alta, programul este în sfărșit unul normal, banii vin acum pe cardul Barclays și nu în plic, agitația de pe Oxford Street e chiar reconfortantă după o zi de lucru, iar London Evening Standard se savurează altfel la metrou. Una peste alta, lucrurile au mai evoluat.

N-am făcut prea multe poze prin zonă pentru că nu-mi car camera după mine când merg la muncă, însă am captat câteva imagini pe telefon.

Grosvenor Square
9/11 Memorial in Grosvenor Square
Brown Hart Gardens
Brown Hart Gardens
Ieri în Hyde Park, în timp ce mâncam un sandwich pe o bancă.


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"