Între Grosvenor Square și Hyde Park

Cam pe aici se află farmacia în care lucrez, prilej pentru mine de a-mi savura lunch break-ul fie în Grosvenor Square (un parc aflat chiar în fața ambasadei USA, la două minute de mine), fie în Hyde Park (undeva la 5 minute distanță) sau în Brown Hart Gardens, o terasă suspendată cu o istorie interesantă, pierdută printre "blocurile" cărămizii, nicidecum gri, aflată și ea la vreo două minute de farmacie. Desigur, există și varianta s-o apuc pe Oxford Street să-mi iau de-ale gurii, în cazul în care nu vin cu pachețel de acasă.

Strada cu farmacia se intersectează la nord cu Oxford Street, transformându-se practic apoi în faimoasa Baker Street, anume strada pe care "locuiește" Sherlock Holmes și totodată locul în care s-a tras un film mișto, The Bank Job (vi l-am recomandat la vremea lui, dar o mai fac o dată). Oricum ai da-o și oriunde te-ai duce, zona este minunată. Zilnic fac câteva errands și e perfect. Simt mult mai bine adevăratul vibe al Londrei lucrând în centru, comparativ cu joburile anterioare de prin nord. Călătoresc câteva stații cu bus-ul și 6 cu metroul (5+1, schimb ruta la Oxford Circus), dar cu toate astea fac doar 35-40 de minute din Crouch End până la serviciu. Clienții sunt alții, munca e alta, programul este în sfărșit unul normal, banii vin acum pe cardul Barclays și nu în plic, agitația de pe Oxford Street e chiar reconfortantă după o zi de lucru, iar London Evening Standard se savurează altfel la metrou. Una peste alta, lucrurile au mai evoluat.

N-am făcut prea multe poze prin zonă pentru că nu-mi car camera după mine când merg la muncă, însă am captat câteva imagini pe telefon.

Grosvenor Square
9/11 Memorial in Grosvenor Square
Brown Hart Gardens
Brown Hart Gardens
Ieri în Hyde Park, în timp ce mâncam un sandwich pe o bancă.


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Hai c-am ajuns și pe strălucitorul Tottenham Stadium