The Heroes Return (II)

Rambo, Rocky, John McClane & Terminator. Îi mai știți p-ăștia? Incredibil, oameni buni. Băieții sunt alive & kicking, cum se spune. În urmă cu 7 ani și jumătate postam aici un articol în care vorbeam despre resuscitarea personajelor preferate ale copilului cinefil din mine. Azi este cazul să facem un update, pentru că Stallone tocmai a anunțat pe Twitter că se apucă să tragă Rambo 5 (numit Last Blood) și Rocky 7 (numit Creed). Asta în vreme ce Terminator Genisys cu Arnold (al 5-lea din serie) se va lansa la vară, iar Bruce Willis a declarat că va exista un Die Hard 6 (numit probabil Die Hardest). Bunicuții ăștia chiar nu vor să se pensioneze!

Am mai spus-o la vremea lor: ultimele filme din seria Rocky și Rambo au reprezentat surprize foarte plăcute. Mă așteptam la bullshit-uri trase de păr, dar nu a fost cazul. Stallone poate fi bun când își încordează puțin mintea (ca scenarist și regizor), nu doar mușchii (ca actor). Filmele Terminator 3 și 4 nu m-au impresionat. Să vedem la vară cum se va prezenta noul film. Terminator 2: Judgment Day este însă un clasic. Chiar și acum mă atinge soundtrack-ul (mai exact the main theme, care din câte am văzut va fi reluată în Terminator 5). Die Hard 5 a fost cam jalnic și prin urmare aici e de lucru; dacă vor să mai facă unul e musai să le iasă de la foarte bine în sus, altfel fanii seriei care se jucau cu pistoalele în copilărie crezându-se John McClane vor rămâne cu un gust amar. Am revăzut integral toată seria Die Hard înainte de Crăciun, deși ziceam că anul ăsta spun pas.

Ia să recapitulăm noi cine-s actorii ăștia și când au tras filmele ale căror celebre personaje transced deja mai multe decenii:

Să nu uităm că au făcut și trei Expendables
împreună și, ghici ce, urmează al 4-lea.
Sylvester Stallone (68). A tras Rocky în anii 1976, 1979, 1982, 1985, 1990, 2006 (fiind și regizorul acestor filme cu excepția primului, pentru care a scris scenariul insă) și Rambo în 1982, 1985, 1988, 2008. Primul Rocky a căștigat 3 premii Oscar, including Best Picture. 40 de ani mai târziu (e de apreciat, oricum am da-o) vom avea încă un Rocky. Primul Rambo s-a numit First Blood, iar cel la care lucrează acum Last Blood, ca să închidă cercul. Stallone este scenarist și regizor al filmului din 2008.

Arnold Schwarzenegger (67). A jucat doar în trei filme din seria Terminator (1984, 1991 și 2003, sărind peste cel din 2009). Terminator 2 a câștigat 4 premii Oscar.

Bruce Willis (59). A tras Die Hard în 1988, 1990, 1995, 2007 și 2013. Primul film a primit 4 nominalizări Oscar și, oricum, seria asta este preferata mea dintre cele enumerate aici.

Și cu toate astea, în ciuda acestor francize celebre, există doar poante cu Chuck Norris! Păi e corect? Peste vreo 5 zile apare Taken 3. Oare și Liam Neeson o să prelungească la infinit franciza asta? Până acum e bine, nu mă deranjează. Chiar de abia aștept să văd noul film.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Te-ai dus și tu, dragă Marie