The Heroes Return (II)

Rambo, Rocky, John McClane & Terminator. Îi mai știți p-ăștia? Incredibil, oameni buni. Băieții sunt alive & kicking, cum se spune. În urmă cu 7 ani și jumătate postam aici un articol în care vorbeam despre resuscitarea personajelor preferate ale copilului cinefil din mine. Azi este cazul să facem un update, pentru că Stallone tocmai a anunțat pe Twitter că se apucă să tragă Rambo 5 (numit Last Blood) și Rocky 7 (numit Creed). Asta în vreme ce Terminator Genisys cu Arnold (al 5-lea din serie) se va lansa la vară, iar Bruce Willis a declarat că va exista un Die Hard 6 (numit probabil Die Hardest). Bunicuții ăștia chiar nu vor să se pensioneze!

Am mai spus-o la vremea lor: ultimele filme din seria Rocky și Rambo au reprezentat surprize foarte plăcute. Mă așteptam la bullshit-uri trase de păr, dar nu a fost cazul. Stallone poate fi bun când își încordează puțin mintea (ca scenarist și regizor), nu doar mușchii (ca actor). Filmele Terminator 3 și 4 nu m-au impresionat. Să vedem la vară cum se va prezenta noul film. Terminator 2: Judgment Day este însă un clasic. Chiar și acum mă atinge soundtrack-ul (mai exact the main theme, care din câte am văzut va fi reluată în Terminator 5). Die Hard 5 a fost cam jalnic și prin urmare aici e de lucru; dacă vor să mai facă unul e musai să le iasă de la foarte bine în sus, altfel fanii seriei care se jucau cu pistoalele în copilărie crezându-se John McClane vor rămâne cu un gust amar. Am revăzut integral toată seria Die Hard înainte de Crăciun, deși ziceam că anul ăsta spun pas.

Ia să recapitulăm noi cine-s actorii ăștia și când au tras filmele ale căror celebre personaje transced deja mai multe decenii:

Să nu uităm că au făcut și trei Expendables
împreună și, ghici ce, urmează al 4-lea.
Sylvester Stallone (68). A tras Rocky în anii 1976, 1979, 1982, 1985, 1990, 2006 (fiind și regizorul acestor filme cu excepția primului, pentru care a scris scenariul insă) și Rambo în 1982, 1985, 1988, 2008. Primul Rocky a căștigat 3 premii Oscar, including Best Picture. 40 de ani mai târziu (e de apreciat, oricum am da-o) vom avea încă un Rocky. Primul Rambo s-a numit First Blood, iar cel la care lucrează acum Last Blood, ca să închidă cercul. Stallone este scenarist și regizor al filmului din 2008.

Arnold Schwarzenegger (67). A jucat doar în trei filme din seria Terminator (1984, 1991 și 2003, sărind peste cel din 2009). Terminator 2 a câștigat 4 premii Oscar.

Bruce Willis (59). A tras Die Hard în 1988, 1990, 1995, 2007 și 2013. Primul film a primit 4 nominalizări Oscar și, oricum, seria asta este preferata mea dintre cele enumerate aici.

Și cu toate astea, în ciuda acestor francize celebre, există doar poante cu Chuck Norris! Păi e corect? Peste vreo 5 zile apare Taken 3. Oare și Liam Neeson o să prelungească la infinit franciza asta? Până acum e bine, nu mă deranjează. Chiar de abia aștept să văd noul film.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Mă deranjează