Muviz #319

Așa cum spuneam ieri, azi vorbim puțin despre Oscars, seriale și calitatea filmelor descărcate din online.

Oscars. Voi fi scurt. Despre filmele și actorii nominalizați am vorbit și tot avem timp să mai vorbim. Vreau doar să spun că dacă peliculele care au primit cele mai multe nominalizări anul acesta (câte 9 de căciulă) sunt The Grand Budapest Hotel și Birdman, atunci ceva este în neregulă. La primul am rezistat doar vreo 10 minute, după cum vă povesteam anul trecut, iar la al doilea era să nu rezist nici măcar la trailer. În orice caz n-am de gând să-l văd. Aveți aici o serie reușită de parodii ale posterelor filmelor care se bat la Oscar anul ăsta. Până și cei de la Independent recunosc că The Grand Budapest Hotel e o aiureală pretențioasă și plicticoasă pe care doar hipsterii o gustă.

Seriale. Aveți ceva recomandări? Probabil mulți dintre voi așteaptă noile sezoane din House of Cards și True Detective. Sincer să fiu nu mă încântă deloc ideea că vom avea o distribuție nouă în True Detective, dar mai bine ne pronunțăm după. În laptop am primele sezoane din Penny Dreadful (Eva Green is evergreen, old London as well), The Honourable Woman (tot în Londra tras și ăsta, dar cu acțiunea plasată în timpul actual), Hannibal și The Knick, însă abia am văzut frânturi din fiecare.

Calitatea filmelor. Este perioada în care apar aproape toate filmele care se bat pentru marile premii, prin urmare mulți dintre noi sunt nerăbdători să le vadă. Atât de nerăbdători încât ne repezim să descărcăm tot felul de fișiere de calitate slabă și foarte slabă, ratând astfel foarte mult din ceea ce are de oferit acel film. Am remarcat asta discutând cu diverși prieteni sau văzând ce postează pe net. "Păi, stai așa, cum de te uiți la filmul ăsta? Eu am găsit doar cams & screeners pe torente." / "Eh, l-am luat așa, am găsit unul la calitate cât de cât ok."

Nope, nu e ok. Știu că sună pretențios și da, chiar este. Trebuie să fim pretențioși. În cazul de față asta înseamnă că trebuie să te respecți ca spectator. Indiferent de subiectul filmului, trebuie să-l vezi la o calitate bună. În general mărimea fișierului pe care îl descarci este un bun indicator în acest sens. Dar cel mai bun indicator (dacă pagina respectivă nu oferă și imagini din film) este denumirea lui. Uite, găsiți aici și aici detalii despre ce înseamnă toate aceste denumiri. Am descoperit chiar că unii dintre voi se uitau la diverse filme cu acele hard subs în coreeană, ca în imaginea asta. Așa ceva?

Mi se recomandă uneori și site-uri pe care se pot vedea filme. Nu gust așa ceva, sorry. N-am văzut niciodată un site care să ofere filme la calitate bună. Un film văzut pe un site nu se compară cu un video HD pe care îl poți descărca de torente. La filme ca Exodus: Gods and Kings sau Noah nu are sens să te uiți pe vreun site sau la calitate cam, mai bine faci altceva. Eu rareori descarc filme care au mai puțin de 4 GB. Recent mă luase și pe mine nerăbdarea și am descărcat mai multe porcărele pe care le-am șters. Nu mă puteam uitam la ele. Și nu doar filmele cu super acțiune și super efecte impun dacă nu prezența la cinema măcar vizionarea în HD. Există pelicule cu o cinematografie deosebită, lipsite de explozii și cataclisme, care recreează epoci sau pur și simplu oferă imagini senzaționale ce nu pot fi percepute atunci când urmărești o înregistrare făcută în sala de cinema.

Așadar aveți răbdare, descărcați chestii de calitate, eventual conectați laptop-ul la TV, folosiți niște boxe sau niște căști ca lumea și abia așa veți improviza un mini home cinema care vă permite să savurați cu adevărat un film. Asta dacă nu mergeți la cinema, desigur.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)