Muviz #315

frostmagazine.com
Dacă găsiți o variantă decentă online, eu zic să începeți cu The Imitation Game. Sau mergeți să-l vedeți la cinema. Aveți ocazia să aflați un element esențial în soarta WW2, ținut secret vreme de multe decenii, și de asemenea să vă delectați cu un excelent rol făcut de Benedict Cumberbatch, probabil primul candidat serios la Oscarul din aceast an. Nici cu Matthew Goode, Keira Knightley și Mark Strong nu mi-e deloc rușine. Britanici de la cap la coadă. Nota 8 pentru film. 

O surpriză foarte plăcută a fost reprezentată și de The Judge. Pe Robert Duvall îl ironizasem recent pentru un rol, acum însă îl aplaud. Are chiar nominalizare Golden Globe pentru acest rol. Iar pe Robert Downey Jr. îl felicit aproape mereu, exceptând cazurile în care face pe Iron Man. Nota 7+. 

La categoria "bătrâni ursuzi da' cu suflet bun" îl avem și pe Bill Murray în St. Vincent. Actorul ăsta mi-a plăcut doar în vreo două filme: Lost in Translation și cel despre care vorbim acum. Feblețea mea Naomi Watts e prezintă destul de neobișnuit (ca să nu spun ciudățel), iar rotunjoara Melissa McCarthy, pe care efectiv nu o puteam suporta, face primul rol în care chiar îmi place și începe să-mi schimbe părerea despre ea. Aplauze și pentru puștiul Jaeden Lieberher, care are un viitor frumos. Nota 7 pentru film.

The Trip to Italy trebuie văzut de pasionații de călătorii (în cazul ăsta vorbim despre Italia), mâncare și de imitarea actorilor celebri. Cu asta se ocupă doi actori britanici, Steve Coogan și Rob Brydon, care se joacă pe ei înșiși în timp ce, vezi doamne, se plimbă prin Italia pentru a face reviews unor restaurante. Dar nu pomenesc prea multe despre mâncare și exagerează imitând alți actori. Măcar îi imită foarte bine însă (e și o bucată cu Hugh Grant în Notting Hill). Nota 7.

Men, Women & Children este o dramă despre lumea virtuală, care mi-a amintit de filmul Disconnect. Adam Sandler are o prestanță mai mult decât decentă, mai să nu-l recunoști. Dăm peste niște aspecte tehnice lipsite de acuratețe (de ex. Facebook nu te anunță când un user te blochează), dar astea sunt doar chestii de formă. I-am apreciat încă o dată cu această ocazie pe Rosemarie DeWitt și pe Ansel Elgort, din The Fault in Our Stars. E bun puștanul. Filmul este narat de către Emma Thompson, peste care am dat luna trecută prin Hampstead. Nota 7.

Son of a Gun e un thriller australian cu un scenariu ușurel, căruia îi acord nota 6. Îl văd tot mai des pe acest Brenton Thwaites și încep să remarc prestațiile sale.

Încheiem cu două filme trase prin Londra. Pride este nominalizat Golden Globes, dar au început să mă obosească aceste biopics din categoria "suntem-nimeni-cu-zero-șanse-dar-avem-un-crez-vom-mobiliza-masele-vom-deveni-celebri-vom-schimba-lumea-vom-face-istorie". De aia nu cred că mă voi uita nici la Selma, Filmul primește totuși un 7 de la mine pentru realizare. Before I Go to Sleep e un thriller și mai ușurel decât Son of a Gun, cu Nicole Kidman, Colin Firth în rol de băiat rău (lol) și același Mark Strong pe care îl pomeneam și la început.

Dacă la noapte se vor petrece lucruri deosebite la festivitatea Golden Globes poate că le vom comenta.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"