#jesuisbanciu

Mi-aș dori acum, utopic vorbind, ca toți românii care au adoptat sloganul "Je suis Charlie" să posteze și un "Je suis Banciu", în numele aceleiași des invocate libertăți de exprimare. Pentru că B1 TV a primit o amendă de 20.000 de lei de la CNA după ce Banciu a spus că Islamul e o religie de rahat care îndobitocește. Cam ce spuneau și ăia de la Charlie Hebdo, numa' că-n desene. Franțuzii au fost căsăpiți, Bancione a fost amendat. Aceeași Mărie, cu o mult mai blândă pălărie.

Principiul rămâne: dacă te-a intrigat și tulburat "pedeapsa" primită de Charlie Hebdo, trebuie să te revolte și amenda lui Banciu. Sau trebuie să-l împuște vreun islamist în cap ca să te revolți și să-ți aduci aminte de libertatea cuvântului? Da, ar fi mult mai crunt și mult mai revoltător, dar hai să ne ținem de principii. Te deranjează îngrădirea libertății presei? Atunci uite, ai un motiv nou de îngrijorare, fie că-ți place Banciu sau nu.

Habar n-am dacă Charlie Hebdo procedează bine, după cum spuneam și ieri. Nu știu nici dacă Banciu a procedat bine înjurând această religie în direct la TV. Și mă refer în ambele cazuri la reguli și deontologie jurnalistică, la nimic altceva. Știu doar că dacă o apuci pe un drum și bravezi cu niște principii trebuie să te ții de ele, altfel ești doar un ipocrit, dragă spectatorule aflat pe margine.

Apropo, jesuischarliilor: adevărații Charlii vomită pe voi. Uite, chiar ei o spun

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Pentru cei isterizați de noul virus