ȘOC! Am fost la Interstellar și n-am avut orgasm.

Știți cum stă treaba cu londonezul Christopher Nolan? Cre'că de câte ori se masturbează îi vine ideea unui film sefeloid ce se vrea profund și revoluționar, apoi se pune pe treabă, hipsterii din toată lumea se udă și uite așa se mai naște un blockbuster care ajunge în Top 11 IMDb când nici n-a fost lansat bine în cinematografe. Am fost și eu aseară să văd acest Interstellar și regret alegerea, mai ales că am dat 17.50 lire pe bilet. Ăsta-i film de văzut pe laptop acasă, așa din curiozitate, să nu mori prost.

moviepulp.be
Uite, eu i-aș da un 7 cu indulgență, nicidecum 9 cât are acum pe IMDb. I-am dat însă 1 pe site pentru a mai balansa rating-ul absolut exagerat. Îmi venea să scap câteva spoilers în scârbă,  dar hai să nu vă stric plăcerea de a-l vedea. Pentru că o să-l vedeți oricum, indiferent ce scriu eu aici. Și eu l-aș vedea, dacă eul meu din viitor (deja sunt sub efectul filmului) ar veni să-mi spună că e un film din categoria "atât de supralicitat încât, dezamăgit fiind, îți vine să zici că-i de căcat". De curiozitate și tot m-aș uita. Dar nu e musai să mergeți la IMAX ca mine, pe bune.

În ultima treime a vizionării eram deja plictisit și mi-am scos telefonul să conversez cu prietenii, lucru care mi se întâmplă rarisim când sunt într-o sală de cinema. Eram dezinteresat în legătură cu finalul, asta fiindcă filmul nu m-a emoționat, nu m-a lovit cu imaginile și efectele, nu mi s-a părut deloc genial din punctul de vedere al scenariului (ba chiar sunt bube serioase la capitolul ăsta și nu mă refer la aspectele științifice), ba m-a mai și deprimat îngrozitor cu soundtrack-ul. Au fost momente când nu avea o noimă, o ordine firească a scenelor, o logică a poveștii. Pe alocuri îmi venea să și râd de cât de stupizel e realizat. Îmi stau pe limbă exemplele și miștourile aferente, dar nu vreau să dau din casă. Bașca faptul că are și ceva sirop, ca să și lăcrimeze hipsterașii fani Nolan, nu doar să-și ude pantalonii.

O să vă spună unii că Interstellar e genial, că nu știți voi ce-i ăla film inovator, că-i o orgie simțurilor și un roller coaster al senzațiilor, că Nolan forțează limitele și alte rahaturi din astea. Dar eu vă spun că avem aici doar un S.F. cum sunt multe altele și mai degrabă o orgie a plictisului. Faceți ce vreți, dar mai bine stați acasă și uitați-vă la Dawn of the Planet of the Apes. M-a impresionat plăcut, mai ales prin felul în care este realizat liderul cimpanzeilor. Fără mișto, e interesant filmul. Nota 7.

Oh, fuck it. Spoiler! Cum rahat să stai 23 de ani singur pe o rachetă și să nu mori de foame, să nu o iei cu capul, ba chiar să rămâi atât de chill când se întorc cei care te-au lăsat acolo de parcă "eh, asta e, speram că veniți mai repede, între timp s-a răcit mâncarea"?! Sau cum poți s-o iei tu, mări, prin câmpul de porumb și să dai de...sediul NASA? Repet: o ia Matthew prin porumb așa după niște coordonate trimise de aliens (?) și ajunge la fucking NASA. 8-} Fuck you, Nolan.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele