Muviz #305

Ați auzit de Boyhood? Cât se poată de inedită ideea avută de Richard Linklater, pe care l-am văzut la București anul trecut la premiera Before Midnight: filmul a fost tras vreme de 11 ani, cu aceiași actori, pentru a prezenta cât mai real cu putință copilăria și maturizarea unor frați. Citisem câteva reviews înainte să-l văd și mă așteptam să mă plictisească destul de crunt, mai ales că ține aproape 3 ore, dar a meritat. Îi dau chiar nota 8, pentru idee, realizare și dialoguri, pentru diversele elemente culturale notabile ale deceniului care sunt inserate în scenariu și mai ales pentru cum joacă puștiul Ellar Coltrane

janeheller.com
De pe Wiki: "Ethan Hawke said in 2013 before the film was released:

"It's Tolstoy-esque in scope. I thought the Before series was the most unique thing I would ever be a part of, but Rick has engaged me in something even more strange. Doing a scene with a young boy at the age of 7 when he talks about why do raccoons die, and at the age of 12 when he talks about video games, and 17 when he asks me about girls, and have it be the same actor — to watch his voice and body morph — it's a little bit like timelapse photography of a human being.""

A Walk Among the Tombstones m-a cam dezamăgit. E lipsit total de suspans și nici la capitolul acțiune nu stă prea bine. Dacă nu era Liam Neeson în rolul principal renunțam după primele 30 de minute. Un 6 cu indulgență. 

Un pic mai bine se prezintă însă Stonehearst Asylum (sau Eliza Graves, dacă ne luăm după titlul inițial), căruia îi dau un 7. Kate Beckinsale e superbă, așa cum susțin de mult timp. Între timp a sărit de 40 de ani. Și nici Jim Sturgess nu mă mai enervează ca la început. 

Decoding Annie Parker prezintă un caz real al unei mari luptătoare, care a învins cancerul de 3 ori. Această Samantha Morton joacă bine, dar e urâtă cu spume. Noroc că-ți poți clăti ochii cu Maggie Grace. Iar Helen Hunt, deși nu a fost niciodată o frumusețe și s-a ridat tot mai mult, este o mare doamnă și actriță, pe care o privești întotdeauna cu plăcere. Nota 7. 

Into the Storm. 'ai de capul meu. Ăsta-i doar un alt film despre dezastre, plin de toate clișeele imaginabile și extrem de previzibil. L-ai mai văzut de 100 de ori înainte. Nota 4. 

Am dat peste About a Boy, un film mai vechi, pe torente. Văd că e la modă acum sau ceva de genul. L-am luat pentru Londra, Rachel Weisz și pentru scenariu, acesta din urmă fiind nominalizat Oscar, prieteni. Dar de ce...? Filmul este mediocru în cel mai fericit caz. Abia am rezistat până la final. Avem aici doar o altă comedioară banală, cu multe chestii trase de păr. Nu înțeleg de ce e văzut atât de bine. Nota 5.

Încheiem cu două horrors bunuțe, un pic peste medie: Oculus și The Babadook. Brrrrrr. Le dau câte un 6. 
Off-topic: nu pontați azi, că-i duminică. ;)

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele