Eu plec. Cine stinge lumina?

Ponta 41%, Iohannis 31%. Doar o coincidență aparent simbolică mă va plasa peste câteva ore într-un avion către o altă țară, pentru prima dată având numai bilet dus. Această mutare a fost luată în calcul vreme de un an și planificată concret în ultimele luni, în mod evident nu are nicio legătură cu alegerile. O să mă uit un pic la circul ăsta electoral, încerc să dorm câteva ore, apoi îmi iau bocceluța și-o întind.

Încotro? Păi cu siguranță v-ați dat seama dacă citiți acest blog măcar de vreo două luni încoace. Răspunsul este chiar aici, ca să-mi parafrazez un fost coleg care îmi spunea că toate răspunsurile sunt în Biblie. :))

Despre această plecare am vorbit recent cu un cititor în comentariile unui articol. Mai multe nu prea are rost să adaug. Nu știu cum mă voi adapta, cât voi sta pe acolo, dacă va fi "for good", dacă mă voi muta peste 2-3 ani în altă țară și așa mai departe. Este cam imatur să dai verdicte definitive. Știu doar că sunt foarte determinat să-mi fac un rost în altă parte și că voi reveni să trăiesc în România doar nevoit. Am locuit în 4 orașe ale patriei (Câmpina, Ploiești, București și Cluj, cu diverse permutări între ele), n-am prins rădăcini nicăieri, așa că e cazul să-mi încerc bafta mai la vest. 

Ne auzim după ce mă instalez și mă dezmeticesc. Vom avea foarte multe de povestit de acum încolo.

Când draftam articolul, Ponta tocmai votase și ne anunța că "după 10 ani de distrugeri ne putem apuca de construit". N-am mai rezistat, mi-am pus căștile pe cap și am dat play acestui puternic manifest, venit dintr-o vreme în care U2 încă făcea muzică bună.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"