Camden Town, NINo și moldovenii

Azi dimineață am fost în Camden unde am susținut un scurt interviu pentru a obține national insurance number, zis și NINo, un fel de CNP de-al lor. E frumos Camden-ul, poți căsca ochii și gura cât vrei la magazinașele aflate în stradă, dar atenție să nu te țăpească unii așa cum de bună voie m-am lăsat eu fraierit anul trecut (de aici mi-am luat o tabacheră la suprapreț, că-n București nu găseam deloc). 

Așa. Ce ziceam? Moldoveni. Deja nu mai pot cu moldovenii. Londra colcăie de moldoveni. Cred că am dat peste mai mulți moldoveni decât peste britanici autentici. Să moară muma lui Ștefan cel Mare dacă vă mint. La muncă am moldoveni, pe stradă și în bus aud vorbindu-se moldovenește, unchiul meu locuiește într-o casă plină cu moldoveni, iar acum la forțele de muncă am dat peste o duzină de moldoveni care aplicau pentru NINo. Mulți sunt din Republica Moldova, dar foarte probabil sunt și destui români moldoveni. Oricum, ce mai contează? E vreo diferență? Încep să cred că și Primarul Londrei are ceva origini prin Moldova / Ucraina / Rusia. Hm. Boris..? :-?

Disclaimer: nu sunt deloc atașat nici de românii pe care-i văd pe aici și evit să interacționez cu ei. Asta ca să mă acuzați de xenofobie (sau de discriminare, în cazul românilor) în mai multe direcții, nu doar într-una.

Anyway, în ciuda prezenței lor și a vremii (cu care deja m-am obișnuit și care n-are șanse să mă deprime), Londra începe să-mi intre în sânge. Iată niște imagini surprinse azi în Camden Town.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele