Muviz #302

Săptămâna asta am dat de două ori pe la cinema că nu mai fusesem de mult. Ieri am văzut filmul care reprezintă fetișul de moment al cinefililor. Deși s-a lansat cu numai o săptămână în urmă, exaltații care au cont pe IMDb l-au propulsat deja în Top 250, pe locul 72 chiar, iar netul este plin de articole despre acest film. Mă refer la Gone Girl

Băi, să ne înțelegem din start. Filmul e foarte mișto. Eu l-am marcat deja cu 8/10. Dar parcă a ajuns prea sus așa pe nemestecate. În fine, nu contează. O să fiți suciți și amețiți, atât de acțiunea în sine cât și în ideea de a cataloga filmul; conține elemente atât de thriller dar și de dramă a cuplului modern. E făcut foarte bine. Eu am crezut de vreo trei ori pe parcursul filmului că asist la ultima scenă, prima oară pe la jumătate chiar, dar urmau altele și altele. Rosamund Pike face probabil cel mai bun rol al ei de până acum și mă aștept s-o văd la Oscars. Affleck e ok, dar nu strălucește, cum niciodată nu a făcut-o. Gone Girl este regizat de David Fincher, care mai are la activ nume grele cum ar fi House of Cards, The Game sau Se7en, iar scenariul este scris după romanul cu același nume apărut în 2012. Am fost plăcut surprins să remarc că Reese Witherspoon este unul dintre producători. Chiar a postat o chestie funny pe temă
Tot la cinema am văzut și The Equalizer. Despre film am discutat în comentariile de aici cu un cititor, așa că nu mai dezvolt. Denzel este întotdeauna încântător. Nota 7 pentru film și chiar mai mult pentru coloana sonoră (o să vă placa asta, dacă aveți răbdare în primele 3 minute; piesa e dată dracului). 

Dacă vă place Adrien Brody vă recomand și Houdini, un film făcut pentru TV, în două părți, lansat luna trecută. Nu e senzațional, dar e filmat fain. Nota 7.

Good People e un thriller ușor și scurtuț, filmat la Londra (aplauze), cu James Franco, Kate Hudson și Tom Wilkinson. Nota 6. 

Dacă vreți să faceți copii urâți uitați-vă și la Deliver Us from Evil, cu Eric Bana. Exorcizări and shit. Bine măcar că e tras la New York (aplauze din nou). Nota 6, pentru că-s binedispus. 

Încheiem seria de azi cu un (al câtelea?) S.F. post-apocaliptic, numit Autómata, avându-l pe Banderas în rolul principal. Filmul este plictisitor și plin de clișeele pe care deja le știți pe dinafară când vine vorba de astfel de filme. Nota 5. 

La final vă recomand un trailer care a dat foarte bine pe ecranul multiplexului. Abia aștept să-l văd pe Christian Bale în rolul biblicului Moise. Filmul este făcut de Ridley Scott. 

Weeekend fain!


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Pentru cei isterizați de noul virus