Muviz #299

Azi avem ceva treabă așa că puneți mâna și notați. 

Tocmai am văzut un film în scenariul (adaptat după un roman) și regia lui James Franco, numit Child of God. După vreo 20 de minute am pus filmul pe pauză pentru a mă documenta puțin, contrariat de prestația excepțională a necunoscutului Scott Haze. Mirosea deja a Oscar și, din câte am văzut în recenziile de pe IMDb, sunt mai mulți pe acolo care-mi dau dreptate. Filmul este cam disturbing, o să vedeți imagini pe care nu cred că le-ați mai văzut până acum on-screen. Ăsta cred că e și motivul pentru care are notă slabă, dar eu îi dau un 7. Franco apare doar în două scene, nu vă lăsați păcăliți de afiș, dar deja mi-a stârnit interesul ca scenerist/regizor și cred că o să mă mai uit la un film făcut de el, mai ales că acolo face echipă cu același Scott Haze. Încă o dată aplauze pentru rolul de excepție pe care acest actor îl face în Child of God, în cele din urmă un film despre degradarea umană și manifestările grotești ale acestei condiții. Să nu fiți induși în eroare de personaj; iată ce elegant și finuț este acest domn de fapt.

Rămânem într-o zonă noir și tot cu un titlu "dumnezeiesc" cu God's Pocket. Ciudățel, dar bun, mai ales datorită regretatului Phil Hoffman. Nota 7.

O altă surpriză plăcută a fost și filmul Million Dollar Arm, deși nu-s pasionat nici de cricket și nici de baseball. Rareori mă surprind zâmbind tâmp în mijlocul unui film așa cum mi s-a întâmplat acum. Povestea relatată este una adevărată, Jon Hamm cred că place majorității (mai ales doamnelor), iar actorii indieni îmi lasă o impresie tot mai bună (mai puțin filmele lor)! Nota 7.

Grace of Monaco este însă fad ca și această Nicole Kidman, o ființă care niciodată nu prea mi-a plăcut. Filmului îi lipsește exact acea strălucire care era imperativă în acest caz. Nici Tim Roth și nici peisajele superbe nu-l salvează. Nota 6.

Two Men in Town este un thriller remake, cu Forest Whitaker (într-o nouă prestație trademark) și Harvey Keitel. Nota 7.

Dacă nu v-ați plictisit de filme horror din categoria footage/handycam vă recomand The Hunted. Nici n-o să știți cine reprezintă Răul, pentru că în tot filmul nu vedeți nici criminali, nici stafii, nici alte drăcii, dar vă va băga în sperieți puțin. Un film horror decent care merită un 6.

Oh, boy, The November Man. Serios? Iată un thriller subțire: clișeistic, previzibil, jucat și filmat prost. Ce să mai zic? Pierce Brosnan poate mai mult. Olga Kurylenko arată trăsnet, dar nu e suficient. Nota 5.

Încheiem seria de azi cu Lucy. Scarlett Johansson nu se dezminte: ea trebuie să joace numai în filme ciudățele sau sefeloide. Avem aici o temă întâlnită și în Limitless: faptul că ne folosim creierul la o capacitate redusă și am putea realiza lucruri incredibile dacă am dezvolta treaba asta. Filmul atinge ușurel niște teme care ar fi putut fi interesante, dar ele nu sunt elaborate. Totul este făcut în grabă, iar efectele vizuale sunt din secolul trecut. Luc Besson poate mult mai mult când se încordează. Nota 6.

Vedeți că duminică începe sezonul 4 din Homeland, cu două episoade la pachet. Acum vă invit să vedeți cum se face un trailer bun: în decembrie apare American Sniper, după un caz real. E drept că nu mi-l imaginez pe Bradley Cooper într-un rol serios de băiat dur, dar repet, trailerul este fix ce trebuie:Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele