Friday, 31 October 2014

Londra și-o cam ia în cap

Acum 4 ani v-am argumentat detaliat, prin diverse studii (dovada, dovada! cum ar fi zis Leana) că New York și Londra sunt cele mai puternice orașe ale planetei. În ultima vreme constat că metropola britanică devine no.1 în tot mai multe topuri. Anul ăsta a fost prolific pentru londonezi din acest punct de vedere. 

Astfel, Londra este în acest moment:

  • Cel mai vizitat și oraș din lume și, totodată, orașul cu cele mai mari încasări din turism (sunt clasamente diferite). 
  • Una peste alta, best city in the world (în topul personal rămâne New York-ul), ținând cont de factori cum ar fi intellectual capital & innovation, technology, city gateway, transportation, health, safety & security, liveability și altele. 

Bloody impressive! Aș băga de la mine și faptul că niciun oraș din lume nu are atâtea stadioane mari de top class la nivel mondial (gândiți-vă numai la Stadionul Olimpic, la Wembley, la Emirates, la Twickenham, la White Hart Lane sau la Stamford Bridge). dar deja ar fi prea mult. Mai bine ne mai delectăm cu un video. Hai că arată senzațional, ce mai.