432 Park Avenue Tower

Care-i cea mai înaltă clădire din New York? Nu ghiciți nici dacă vă dau câteva variante de răspuns. Nici eu nu știam până ieri. Păi cum, nu e noul One WTC? Neah, poate doar dacă îl măsurăm cu tot antena aia, care are peste 100 m (adică doar antena e înaltă cam cât trei blocuri comuniste cu 10 etaje puse unul peste altul, vă faceți aici o idee). Nu e nici Empire State Building? De mult nu mai e no. 1. Cea mai înaltă construcție din cel mai tare oraș al planetei va măsura 426 m, va fi inaugurată la primăvară și va deveni cea mai înaltă clădire rezidențială din Occident. 

skyscrapercity.com
432 Park Avenue Tower este practic un bloc de apartamente, situat un pic mai sus de Midtown Manhattan, în apropiere de Central Park. Vă imaginați cum e să locuiești într-un apartament aflat la peste 400 m înălțime, în inima Manhattan-ului? Sau cât costă un astfel de lux? Mai bine nu încercați, să nu vă ia de la inimă. Vă invit totuși să intrați pe site-ul oficial și să vă plimbați un pic pe acolo. Dați pe "views", alegeți înălțimea, trageți de mouse. Fabulos sau ce? Apoi dați pe "residences" ca să vă îmbolnăviți de-a binelea. Nu m-am interesat care sunt prețurile (vânzare / chirie) și nici nu vreau să aflu.

În 2015 alte două imense clădiri rezidențiale vor apărea în zonă: asta și asta. Deci nici nu va fi inaugurat bine 432 Park Avenue Tower că deja va fi depășit. New fuckin' York, man.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Pentru cei isterizați de noul virus