Muviz #296

Dacă în weekend-ul trecut v-am povestit despre Begin Again, acum e musai să încep cu Once. O prietenă bună mi-a zis că trebuie neapărat să-l văd și pe ăsta, doar e făcut de același regizor și scenarist. Filmul a luat un Oscar (pentru piesa asta), e tras prin Dublin (oraș pe care-l vizitam în urmă cu fix 10 ani și de care m-a luat un dor teribil) și una, peste alta, e frumos tare.

Îl recomand însă doar melomanilor, ca să nu zic doar celor care se consideră music junkies; este impregnat cu muzică și nu cred că va fi gustat de cei care ascultă Smiley, în timp ce muzica din zona acoustic alternative rock îi lasă la fel de rece ca fotbalul din Liga I. Nota 8 pentru film. 

Mergem mai departe cu The Giver. În timp ce-l priveam mă gândeam de ce dracului joacă actori de calibru cum ar fi Meryl Streep și Jeff Bridges în sefeloide din astea, dar până la urmă filmul a fost unul decent. E făcut cam simplist totuși, ar fi putut avea o anvergură mai mare. Acțiunea are loc într-o societate utopico-futuristică, cu accente sectanto-comunistoide. dezbrăcată de sentimente și emoții. Bla bla, v-ați prins: se găsesc unii care vor să reînvie spiritul uman prin amintirile epocilor de altădată, pentru ca oamenii să poată simți din nou. Nota 7 cu indulgență.

Rămânem în zona S.F. cu Edge of Tomorrow, care m-a surprins plăcut. Este filmat la Londra și deși am mai văzut și în alte filme ideea de time loop, cu scenele care se repetă la infinit, ăsta te menține curios până la final. Nu prea explică de ce ne-au atacat extratereștii ăia urâți, dar se pare că nu contează. Tom Cruise și Emily Blunt fac echipă bună. Nota 7.

Serviți un thriller australian de calitate? Nota 7 pentru Felony, fără alte cuvinte. Cu Joel Edgerton și Tom Wilkinson. O să vă placă.

7500 intră bine în anul în care un avion cu sute de oameni la bord a dispărut fără urmă, dar în a doua sa parte realizezi că e un film cam slăbuț. Hai să-i dăm un 6 cu indulegență, să ia BAC-ul.

Wer m-a păcălit cu vârf și îndesat. E o prostie. Andreea Esca are apariții cameo în filmul ăsta de la care aveam așteptări un pic mai mari (nu mă întrebați de ce). Cu ce ocazie o fi "jucat" românca în filmul ăsta nu știu. Nota 3. Deci nu vă pierdeți vremea cu așa ceva și nici cu Night Moves, un film cu hipsteri ecologiști (#unitisalvam), la care am renunțat după vreo 40 de minute, când am realizat că tot ce văzusem până în cel moment ar fi putut fi prezentat în maxim 10 minute. Mai e și cu Jesse Eisenberg în distribuție, ca să fie plictiseala totală. (:|

Weekend fain! Îl puteți începe cu melodia asta (tot din Once am luat-o):Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)