Monica Macovei este noul Nicușor Dan

newsbv.ro
În urmă cu doi ani, la alegerile locale, toți hipsterii îi făceau campanie lui Nicușor Dan. Pe aceiași hipsteri indie îi văd acum susținând-o pe Monica Macovei, pentru că (printre altele) pare a fi trendy. Un articol publicat de mine în vara lui 2012 este la fel de actual și acum, dacă înlocuim Nicușor Dan cu Monica Macovei, Oprescu cu Ponta și Primăria Capitalei cu Președinția României.

Ar fi ceva dacă Macovei va primi 8,5% din voturi (cât a obținut Nicușor, dacă nu mă înșel), dar pun prinsoare pe cât vreți voi că nu va atinge acest procent. Și acum vine acea întrebare pe care o pune și Banciu de atâtea ori: de ce mai candidezi? Doar ca să te faci de râs? Este absolut evident că doar vreo trei candidați au șanse reale în competiția asta. De ce alegi să te compromiți, să pierzi imagine și mai ales mulți bani într-o cursă în care ești condamnat să pierzi?

Închei citându-l pe Radu Alexandru (pun doar Macovei în locul lui Dan, acuratețea textului rămâne aceeași).

„Dar coaie, Monica Macovei!”

Sugi pula. Eşti un hipster. Un hipster care o arde alternativ în Control, bea bere Grolsch, ascultă muzică indie, vrea să lucreze în publicitate şi votează candidat indie.

Şi ghici ce. Berea aia e la fel de proastă ca Neumarktul pe care-l beau muncitorii. Muzica voastră indie e la fel de seacă de esenţă ca cel mai băşit pop de radio. Şi candidatul vostru indie are aceleaşi promisiuni absurdo-SF fără termene de realizare şi fără baze reale sau plauzibile ca şi candidatul comercial.

Sunteţi doar voi hipsteri şi aveţi impresia că rahaturile voastre miros mai bine decât rahaturile lor.

Rahatul e rahat.

Sfatul meu, ca întotdeauna, este să vă anulați votul.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Pentru cei isterizați de noul virus